Momenteel jij en 151 anderen op onze sporttribune
Advertentie

ATP Masters Miami: sterk deelnemersveld, geen Djokovic

ATP Masters Miami: sterk deelnemersveld, geen Djokovic

Het ATP Masters Miami 2022 kent een super deelnemersveld. De complete tennistop in aanwezig met uitzondering van Novak Djokovic en Rafael Nadal is iedereen present. Daniil Medvedev is als eerste geplaatst, maar kan stevige concurrentie verwachten van onder meer Alexander Zverev en Stefanos Tsitsipas. Sporttribune blikt vooruit.

Historie ATP Masters Miami

Het tennistoernooi van Miami werd in 1985 als Lipton International Players Championships opgericht door Earl “Butch” Buchholz. De officiële naam van het toernooi werd later Miami Open. Van 1987 tot en met 2018 ontrolde het toernooi zich op de accommodatie van het Crandon Park in Key Biscayne, 12 km van Miami. Sinds 2019 wordt er gespeeld op de hardcourt-banen van het Hard Rock Stadium in Miami Gardens.

De Amerikaan Andre Agassi heeft het toernooi zesmaal gewonnen, net als Novak Đoković. Hiermee voeren zij de recordlijst aan voor Roger Federer die vier overwinningen op zijn naam heeft staan. De Nederlander Richard Krajicek won het toernooi in 1999 en omdat dat uniek is, is hij daarmee de enige landgenoot die ooit dit toernooi wist te winnen.

Vorig jaar ging de winst naar de Oostenrijker Hubert Hurkacz die in de finale met 7-6, 6-4 te sterk was voor de Italiaan Jannik Sinner. Dat was een verrassende finale en dus ook een verrassende winnaar. Hurkacz is dit jaar als tiende geplaatst.

Sunshine Double

De ATP Masters Miami is één van ATP 1000 toernooien op de internationale tenniskalender. Het toernooi is daarnaast ook onderdeel van de Sunshine Double. Dit staat voor de periode van eind maart waarin Indian Wells en Miami worden gespeeld.

Daarnaast is Miami één van de weinige locaties op de internationale tennistour waarbij het APT en WTA toernooi tegelijkertijd worden gehouden. Daarmee is het toernooi niet uniek, maar heeft het wel een bijzondere plaats bij tennisliefhebbers, volgers en dus ook de spelers.

Waar en wanneer zijn ATP Master Miami 2022

De Miami Open is maandag van start gegaan met de eerste ronde. Vanaf vandaag, woensdag 23 maart, komen ook de geplaatste spelers in actie en gaat het echt om de knikkers. De finale zal op zondag 27 maart worden afgewerkt. In deze week wordt er een totaal aan prijzengeld van maar 4,3 miljoen euro aan de deelnemers uitgekeerd!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie