Momenteel jij en 95 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: grastoernooi ATP Queens laatste voorbereiding op Wimbledon 2022

Tennis: grastoernooi ATP Queens laatste voorbereiding op Wimbledon 2022

In Londen heeft een deel van de internationale tennistop zich verzameld voor het ATP Queens toernooi. Op het gras in de Engelse hoofdstad worden de laatste details aangescherpt voor Wimbledon 2022. Wie wordt de opvolger van Andy Murray tijdens de ATP Londen Queens tennis tournament 2022? Sporttribune blikt vooruit op de komende partijen.

Meerdere favorieten op ATP Queens

Het toernooi begon op maandag 13 juni met meerdere topfavorieten. De Noor Casper Ruud is met zijn ATP-4 ranking de hoogstgeplaatste speler in Londen. Hij is echter niet de topfavoriet, want dat is grasspecialist Marin Cilic.

Cilic was op de openingsdag één van de weinige geplaatste spelers die de volgende ronde wist te halen. Cameron Norrie (als derde geplaatst), Taylor Fritz (de nummer vier van de plaatsingslijst) en Reilly Opelka (als achtste geplaatst) vlogen er al direct uit in de eerste ronde van het ATP Queens toernooi.

Ook Andy Murray al uit het toernooi

Titelverdediger Andy Murray kwam niet eens in actie op het toernooi. De Britse hoop in bange tennisdagen moest op het allerlaatste moment afzeggen vanwege een blessure. Een flinke domper voor de speler zelf, het publiek en de organisatie het ATP 500 toernooi. “Dit toernooi betekent heel veel voor mij en het is dan ook een grote teleurstelling dat ik dit jaar niet kan spelen op Queens”, zo zei Murray nadat hij zich noodgedwongen had teruggetrokken.

Murray was juist bezig aan een goede serie. Vorige week haalde het nog de finale van het grastoernooi in Stuttgart waar hij onder meer Stefanos Tsitsipas versloeg en pas in de finale voor het eerst moest buigen toen hij Matteo Berrettini trof. “Dat maakt deze blessure extra wrang, want ik sta gewoon goed tennis te spelen op gras en had graag op Queens nog een paar winstpartijen erbij gedaan”, aldus Murray.

Wanneer is de ATP Queens 2002 finale?

Met nog genoeg toppers over vervolgt het toernooi de komende dagen op de Queens Club in Londen. Het Cinch Championship, zoals de officiële naam luidt, zal op zondag 19 juni eindigen. De winnaar zal een slordige 1,5 miljoen dollar aan prijzengeld mee naar huis nemen! Volg al het tennisnieuws vanaf de baseline via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie