Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Botic van de Zandschulp klaar voor Grand Slam-debuut op Australian Open 2021

Botic van de Zandschulp klaar voor Grand Slam-debuut op Australian Open 2021

Tennisser Botic van de Zandschulp maakt volgende week maandag zijn debuut op een Grand Slam. De huidige nummer 159 van de wereld plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdtoernooi en mag zich volgende week dus melden op het hardcourt in Melbourne.

Deze week wordt de loting verricht en weet de tennisser uit Bennekom wie zijn tegenstander wordt in de eerste ronde. “Aan de ene kant is het heel mooi om tegenover een wereldtopper te staan, aan de andere kant hoop je op een iets betere loting. Maar het zijn allemaal goede spelers, dus er zal geen makkelijke loting tussen zitten”, zei hij in een reactie.

Van de Zandschulp: “Ik heb nog geen favoriet toernooi”

Van de Zandschulp is de enige Nederlander die in het heren enkelspel uitkomt in Australië. Robin Haasse strandde in de kwalificaties. Neerlands hoop in bange tennisdagen moet nog ontdekken welke ondergrond hem het beste ligt.  “Ik weet niet of ik een favoriet grandslamtoernooi heb, want in verband met corona heb ik pas op twee toernooien aan de kwalificaties meegedaan (Australian Open en Roland Garros)”, aldus Van de Zandschulp, die gadegeslagen zal worden door met name Australische tennisfans.

Toeschouwers

De Australian Open organisatie kreeg van de regering Down Under vorige week toestemming om ruim 400.000 toeschouwers toe te laten tijdens de wedstrijden in Melbourne. Vanwege de reisbeperkingen zullen dat voornamelijk Australische tennisfans zijn.

De eerste partijen worden gespeeld op 8 februari en de finale vindt plaats op 21 februari. Het totale prijzengeld bedraagt ruim 71 miljoen (Australische) dollar!

Ontdek wie de topfavorieten zijn via Wedden op Sport!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie