Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune

Haase kan tegen Llodra niet opnieuw schitteren

Robin Haase is er vrijdag niet in geslaagd de halve finale van het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam te bereiken. De 20-jarige Hagenaar, die na de zwarte dag van gisteren de enige publiekstrekker nog is, kwam in twee tiebreaks te kort tegen Michael Llodra. De Fransman was in de eerste ronde al verantwoordelijk voor de eliminatie van Raemon Sluiter. In de halve finale wacht een servicegevecht met Ivo Karlovic op hem.

De zege van Llodra was niet onverdiend. De Franse nummer 58 van de wereld was in de eerste set oppermachtig op zijn eigen service, maar omdat ook Haase weinig weggaf was een tiebreak onvermijdelijk. Daarin nam Haase direct een minibreak voorsprong, maar daarna kwam Llodra met technisch goed verzorgd tennis langszij. Op setpoint mislukte een lob van Haase volledig, waardoor de eerste set naar de Fransman ging.

Het beeld was aanvankelijk in de tweede set niet anders. Llodra bleef ook op zijn tweede opslag risicovol, terwijl Haase voortdurend de zwakkere forehand van de Fransman opzocht. Nadat Haase in de derde game een breakpoint wegwerkte, zorgde in de zesde game een kleine inzinking van Llodra voor de eerste breakpoints voor de Nederlander. Met een ace en een goed opgebouwde rally poetste Llodra de kansen weer weg. Daarna draaide de set opnieuw uit op een tiebreak. Llodra pakte met twee minibreaks een 4-1 voorsprong, maar gesteund door het publiek in Ahoy boog Haase die achterstand om naar 5-4 voorsprong. Op 6-5 kreeg de Fransman zijn eerste matchpoint, waarna Haase met een complete mishit de wedstrijd uit handen gaf.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+