Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Overzicht programma Olympische Spelen

Overzicht programma Olympische Spelen

De Olympische trein dendert flink door. Er werden op woensdag maar liefst acht medailles gehaald door TeamNL. De roei equipe was verantwoordelijk voor het grootste deel van de plakken: goud voor de mannen drie zilveren medailles en een bronzen. Bij het wielrennen werd er goud, zilver en brons gewonnen in de tijdrit bij de vrouwen en mannen. Annemiek van Vleuten was daar het goudhaantje. In het judotoernooi haalde Sanne van Dijke brons in de klasse tot 70 kilogram, de achtste van die dag! Wat is het programma Olympische Spelen Tokyo 2020 voor de komende dagen? 

Programma Olympisch Spelen donderdag 29 juli

Op donderdag begint het BMX toernooi. Met Twan van Gendt, Joris Harmsen, Niek Kimman, Judy Baauw, Laura en Merel Smulders zijn er met name in de BMX race meerdere kansen op succes. Op donderdag worden de kwartfinales verreden.

Ook de handbaldames komen weer in actie. Het Nederlandse team speelde tot nu toe foutloos en gaat tegen laagvlieger Angola proberen die status vast te houden. Dat duel begint om 02:00 uur (Nederlandse tijd).

Medaillekansen zijn er om 03:10 uur als Marieke Keijser en Ilse Paulis in de finale lichte dubbeltwee de finale gaan varen in het Olympische roeitoernooi. Paulis was in Rio ook al succesvol, Keijser debuteert op de zomerspelen. Sophie Souwer roeit om 03:30 uur de halve finales skiff.

Van het ene in het andere water als Arno Kamminga in de finale 200 meter schoolslag gaat proberen een tweede Olympische medaille te veroveren. Kamminga plaatste zich als tweede voor de eindstrijd.

Als ook de zeilers en judoka’s in actie zijn geweest zullen de hockeyheren het om 05:15 uur opnemen tegen Groot Brittannië. Winst is hard nodig voor mannen van bondscoach Max Caldas, er werd immers in de eerste poulewedstrijd al verloren van de Belgische hockeyploeg.

Amper zeven uur later spelen ook de Oranje hockeyvrouwen tegen Groot Brittannië. De dames staan er een stuk beter voor: zij zijn al geplaatst voor de kwartfinales en moeten tegen Britten proberen hun uitgangspositie in die knock-outfase zo gunstig mogelijk te maken.

Programma Olympische Spelen vrijdag 30 juli

Op vrijdag worden de BMX finales verreden en kunnen er weer medailles gescoord worden door TeamNL. Ook bij het zwemmen liggen er weer medaillekansen.

De waterpolodames spelen die ochtend om 07:00 uur (Nederlandse tijd hun groepsduel in Poule A tegen Zuid-Afrika. Winst betekent plaatsing voor de kwartfinales.

In die kwartfinales zitten de Oranje Leeuwinnen al. Zij komen vrijdag in actie tegen de Verenigde Staten. De vrouwen van Team USa waren op voorhand de grote favorieten, maar lieten in de groepsfase steekjes vallen. Nederland scoorde daarin er flink op los: 10-3 winst, 3-3 gelijkspel en een 8-2 overwinning.

Tot slot het roeitoernooi. De Holland Acht komt de baan op en gaat op die Olympische roeibaan proberen een medaille te veroveren in de finale van dat onderdeel.

Volg al het actuele Olympische nieuws, programma’s en uitslagen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie