Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Tennis: Roland Garros 2021

Tennis: Roland Garros 2021

De komende drie weken wordt er in Parijs toptennis gespeeld tijdens de 125e editie van het Grand Slam toernooi Roland Garros 2021. Op dit graveltoernooi komen zowel de mannen als de vrouwen in actie in het enkel- en dubbelspel. Bij de mannen is Rafael Nadal de titelverdediger, bij de vrouwen is de Poolse Iga Natalia Swiatek de kampioen van 2020. Wie gaan er dit jaar met de winst vandoor?

Favorieten heren enkelspel Roland Garros 2021

Bij de mannen staat Rafael Nadal op eenzame hoogte als het gaat om eindwinst op dit Grand Slam tennistoernooi. Nadal won de afgelopen vier jaar (!) in Parijs en begint ook in goede vorm aan de editie van 2021.

Novak Djokovic is – traditiegetrouw – zijn grootste concurrent. De Serviër is nog altijd de nummer één van de wereld. Maar als het gaat om graveltoernooien, dan is Nadal de koning van het tenniscourt. Dominic Thiem is de belangrijkste belager van de twee vedettes uit het tennis. Ook Stefanos Tsitsipas en Alexander Zverev staan hoog op de kanshebberslijstjes voor eindwinst in Roland Garros 2021.

Favorieten dames enkelspel Roland Garros 2021

Bij de dames is titelverdediger Swiatek wederom topfavoriet. Haar winst van vorig jaar kwam (wellicht) wat onverwachts, maar de Poolse liet afgelopen weken zien dat ze op gravel zeer sterk tennis kan spelen. Hierdoor stijgt ze met stip in de polls. Ashleigh Barty, de nummer één van de wereld bij de vrouwen, is uiteraard ook een naam die veel wordt genoemd als mogelijke eindwinnaar van Roland Garros 2021.

Naast Swiatek en Barty is het vooral uitkijken naar Simona Halep, Petra Kvitova, Aryna Sabalenka en de Japanse Naomi Osaka. Dit viertal worden allen als outsiders gezien voor winst op dit tweede Grand Slam toernooi van 2021.

Rafael Nadal: “Ik wil altijd winnen”

De 34-jarige Nadal wordt in alle polls als topfavoriet bestempeld en dat legt behoorlijk wat druk op de schouder van de gravelbijter uit Spanje. Toch is het vooral Nadal zelf die van zichzelf eist dat hij wint in Parijs: “Ik wil altijd winnen, ook in de toernooien voor Roland Garros omdat ik nou eenmaal graag win”, aldus Nadal toen hem werd gevraagd of hij dacht dat het winnen van titels cruciaal was voor zijn kansen in Parijs. “Het is natuurlijk gemakkelijker om Roland Garros te winnen als je al eerder toernooien op je naam hebt geschreven tijdens het gravelseizoen. Dat is zoals ik dat in mijn hele loopbaan heb gedaan, maar tegelijkertijd ben ik bijna 35 en mijn situatie is een beetje anders aan te worden. Winnen is niet meer vanzelfsprekend, maar ik zal in Parijs zeker nog competitief zijn.”

Novak Djokovic: “Mezelf in vorm gespeeld voor Roland Garros”

Djokovic was afgelopen week als enige Top-10 spelers actief op het ATP toernooi van Belgrado. Daarmee was de Servische nummer één van de wereld maar liefst drie weken achtereen actief alvorens hij op Roland Garros van start gaat. Hij heeft daar echter een goede reden voor: “Ik heb mezelf in vorm gespeeld voor Roland Garros 2021, want ik wil in Parijs absoluut voor de winst gaan”, aldus de 34-jarige tennistopper.

Nederlanders op Roland Garros 2021

Bij het enkelspel komen ook enkele landgenoten in actie. Bij de mannen speelt Botic van Zandschulp (ATP-154) in de openingspartij van de kwalificaties tegen de Argentijn Leonardo Meyer (ATP- 157). Van Zandschulp speelt op baan 2. Tallon Griekspoor (17e geplaatst in de kwalificaties) komt in actie tegen de Duitser Masur, terwijl Robin Haasse het in de eerste kwalificatieronde opneemt tegen een andere Argentijn: Renzo Olivo (ATP-207). Alleen als ze drie kwalificatieronden overleven mogen ze in actie komen op het hoofdtoernooi.

Kiki Bertens en Arantxa Rus

Bij de dames is Kiki Bertens rechtstreeks geplaatst voor het hoofdtoernooi. Bertens is inmiddels de nummer 17 op de wereldranglijst en heeft dus hard punten nodig om in de Top-10 terug te keren. Een goede prestatie in Parijs zou daarbij zeker helpen. Ook Arantxa Rus is rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Rus is de nummer 85 op de WTA ranglijst.

Indy de Vroome, Richel Hogenkamp en Lesley Pattinama Kerkhove proberen alle drie via de kwalificaties deelname aan de French Open af te dwingen.

Volg Roland Garros en al het belangrijke tennisnieuws via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie