Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wade geeft zege en Premier League volledig uit handen

Wade geeft zege en Premier League volledig uit handen

Zenuwen hebben James Wade de das om gedaan in zijn derde ronde partij op het PDC World Darts Championship. De jonge Engelsman is één van de revelaties van het afgelopen seizoen, maar had zichzelf niet in bedwang. Tegen Terry Jenkins kwam hij op een 3-1 voorsprong. Daarna gaf hij het geheel uit handen. In de zesde set kwam Wade zelfs op een 2-0 voorsprong in legs, maar de triples kon hij in de rest van de partij niet meer vinden.

Behalve dat Wad nu is uitgeschakeld op het wereldkampioenschap kan hij ook de Premier League op z’n naam schrijven. Na het WK wordt de laatste wildcard uitgedeeld, traditioneel aan een goed presterende darter in Purfleet. Door de eerder uitschakeling vandaag van Adrian Lewis waren zijn kansen met stip gestegen. Tegenstander Jenkins had zich door een goede klassering op de PDC ranking al verzekerd van deelname.

Het ticket zal nu worden uitgereikt aan Alan Tabern, Andy Jenkins, Colin Osborne of Darren Webster. Ook Chris Mason en Andy Hamilton maken nog kans, maar dan zullen ze vanavond wel eerst hun derde ronde partijen moeten winnen. Het is overigens mogelijk dat een topper van de BDO overstapt en net zoals vorig jaar Raymond van Barneveld het allerlaatste ticket zal krijgen.

Tot aan 3-1 was er weinig aan de hand voor Wade. Hij nam wel uitgebreid z’n tijd om op de dubbels te gooien, maar sloeg wel toe als het moest. In set zes ging het alleen helemaal fout. Nadat hij Terry Jenkins brak en op 2-0 voorsprong kwam ging hij helemaal los. Al zijn energie stopte hij in het juichen. Het gevolg was dat hij geen triple meer wist te vinden en Jenkins zonder enige tegenstand terug kon komen tot 3-3. In de derde leg van de zevende set miste Wade één pijl op de bull voor een break. Het bleek zijn laatste kans, want in de vierde leg maakte Jenkins de klus af met een 105-finish,

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie