Momenteel jij en 87 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Met deze gadgets kun je als journalist optimaal een wedstrijd volgen

Met deze gadgets kun je als journalist optimaal een wedstrijd volgen

Bij iedere sportwedstrijd zijn niet alleen supporters aanwezig, ook zitten er journalisten op de tribune die zo goed mogelijk verslag doen van de wedstrijd. Hoe hoger het niveau, hoe meer journalisten het duel nauwlettend volgen. De impact van media is de afgelopen jaren flink toegenomen en ook de clubmedia hebben een flinke professionaliseringsslag doorgemaakt.

Altijd aanwezig

Waar het vroeger gebruikelijk was dat een journalist alleen een voorbeschouwing en terugblik op de wedstrijd maakte, is het vandaag de dag anders. Het volgen van een club, team of individuele sporter is bijna een dagtaak geworden. Ieder gerucht, nieuwtje of update wordt breed uitgemeten. Zo zijn supporters of volgers goed op de hoogte van alles wat er speelt rondom diens favoriete club of sporter. Een journalist is niet alleen aanwezig bij de wedstrijd, maar ziet ook met enige regelmaat trainingen en kan zo een beter beeld vormen van de ontwikkelingen rondom een team of professionele sporter.

Steeds meer online

Met de huidige ontwikkelingen rondom social media zijn geruchten of nieuwsberichten snel verspreid. Staat het eenmaal ergens online, dan wordt het razendsnel gedeeld in allerlei appgroepen en vervolgens verder rondgepraat. Journalisten halen hun nieuwtjes soms ook bij supporters, die vaak dicht bij het vuur zitten en goed weten wat er reilt en zeilt rondom een sporter of sportclub. Jaren geleden waren notitieboekjes en pennen waarschijnlijk de meest gebruikte artikelen die een journalist bij zich had, om zo optimaal aantekeningen te kunnen maken. De online media waren destijds een stuk minder aanwezig dan nu en de meeste journalisten tikten alleen een verslag dat de volgende ochtend in de dagbladen verscheen.

Journalisten en hun werkgevers

De meeste journalisten zijn in dienst van een mediagroep, uitgever of een radio- of televisieomroep. Vanuit die hoedanigheid volgen ze een sporter of een sportclub. Om veel kijkers te genereren (in het geval van een omroep) of het aantal abonnees van een dagblad omhoog te krikken, is het niet verkeerd om de journalisten een aantal gadgets mee te geven waarmee hij of zij laat zien wie de werkgever is. Denk aan bedrukte kleding met daarop het logo van de producent / mediamaker of pennen met het logo. Bereid je werknemers ook voor op veranderende weersomstandigheden door bijvoorbeeld zonnebrillen uit te delen of laat paraplus bedrukken. In het geval van een regenachtige wedstrijd zijn de journalisten fraai uitgedost én maken ze reclame. Wil je helemaal een professionele uitstraling achterlaten, kies dan voor powerbanks bedrukken. Iedere journalist kent de frustratie wanneer een telefoon leeg dreigt te gaan. Met een powerbank is dat probleem verleden tijd.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie