Momenteel jij en 157 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Terugkeer Ronaldo in Premier League: Manchester United – Newcastle United

Terugkeer Ronaldo in Premier League: Manchester United – Newcastle United

Zaterdag 11 september moet de dag worden waarop Manchester opnieuw Cristiano Ronaldo in de armen sluit. De Portugees maakte vlak voor de interlandbreak de overstap van Juventus naar Manchester United en kan zaterdag tegen Newcastle United voor de eerste keer uitkomen tijdens zijn tweede periode bij Manchester. Sporttribune.nl blikt vooruit op Manchester United – Newcastle United. 

Historie Manchester United – Newcastle United

In de Head 2 Head statistieken van Manchester United – Newcastle United zien we de thuisploeg de laatste vier ontmoetingen tegen Newcastle winnend afsloot. In 2015 werd het nog een keer 0-0, maar winnen in Manchester? Dat deed Newcastle al sinds 2013 niet meer. Destijds werd het 0-1 in een wedstrijd waarbij Robin van Persie nog de spits was van Manchester.

Favoriet bij Manchester United – Newcastle United

De thuisploeg is normaal gesproken al favoriet bij wedstrijden tegen Newcastle, maar met de terugkeer van CR7 in de gelederen is die favorietenstatus alleen maar toegenomen. Manchester staat er bovendien veel beter voor in de Premier League. Na drie speelronde vinden we The Red Devils terug op een derde plaats. Newcastle is pas zeventiende.

Blessures en schorsingen

Bij Manchester United geen Phil Jones, Marcus Rashford, Amad Diallo, Alex Telles, Scott McTominay en ook geen Jadon Sancho. Allen kampen met blessures.

Aan de kant van Newcastle alleen fysieke problemen voor Martin Dubravka. De 32-jarige keeper van Newcastle heeft sinds 13 juli een voetblessure. Hij mist hierdoor ook het duel tegen Manchester United.

Cristiano Ronaldo: “Ik ben zeer gemotiveerd om weer voor Manchester United uit te komen”

“Ik ben er klaar voor”, aldus Ronaldo in gesprek met Manchester United TV. “Ik denk dat ik de komende drie of vier jaar nog groots kan zijn. Bovendien ben ik zeer gemotiveerd om mezelf hier nogmaals te bewijzen als waardevolle speler voor de club. Ik wil strijden om de titels in Engeland en in Europa.”

“Solskjaer moet mij wel in de basis zetten”

“Natuurlijk zal ik nerveus zijn voor zaterdag”, zo vertelt Ronaldo op zijn eerste persconferentie. “Maar ik ben nu volwassen en heb meer ervaring. Ik ben klaar voor zaterdag en ik ga de druk bij Ole leggen, zodat hij me wel in de basisopstelling moet zetten.”

Ole Gunnar Solskjaer: “Ronaldo voegt vertrouwen en geloof toe aan de club”

“Hij is een echte winnaar en een geweldige persoonlijkheid’, jubelde Solskjaer nadat de transfer rondkwam. “De spelers zijn enthousiast en ik ben enthousiast dat we zo’n speler aan de selectie hebben kunnen toevoegen. Hij voegt vertrouwen en geloof toe aan waar we hier mee bezig zijn. Cristiano is niet gekomen om op de bank te zitten”, waarschuwde hij zijn andere aanvallers alvast.

Wanneer is Manchester United – Newcastle United

De Engelse Premier League wedstrijd Manchester United – Newcastle United is op zaterdag 11 september en begint om 16:00 uur op Old Trafford, het legendarische stadion van de club. Volg Manchester United, Cristiano Ronaldo en de Engelse Premier League vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie