Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Atletico Madrid – Manchester United in Champions League achtste finales

Atletico Madrid – Manchester United in Champions League achtste finales

Als Ajax tegen Benfica een goede uitgangpositie probeert te verkrijgen in de achtste finales van de Champions League wordt in buurland Spanje door Atletico Madrid en Manchester United gestreden om dat felbegeerde ticket voor de kwartfinales. Sporttribune.nl blikt vooruit op Atletico Madrid – Manchester United, één van de krakers van deze knock-outronde.

Statistieken Atletico Madrid – Manchester United

Verrassend genoeg is er nog geen onderling duel in de internationale voetbalgeschiedenis. Er zijn dan ook geen Head 2 Head statistieken. We kunnen natuurlijk wel de recente uitslagen naast elkaar leggen. Wat dan opvalt, is dat beide clubs niet in topvorm lijken te verkeren. En dat ondanks de vele grote namen bij beide ploegen. Zo rekent Atletico Madrid komende woensdag weer op oud Ajacied Luis Suarez en United op Cristiano Ronaldo.

Atletico Madrid wisselvallig

Atletico Madrid morste in La Liga punten door in de laatste vijf gespeelde competitiewedstrijden twee keer te verliezen. De eerste verliespartij was uit bij FC Barcelona. Dat kan nog een keer gebeuren. Maar de cijfers waren wel verontrustend. Het 4-2 voor La Blaugrana.

Vervolgens werd er wel van Getafe gewonnen, maar de 4-3 zege bevatte wederom veel tegengoals. Daarna ging het echt mis, want tegen Levante verloor Atletico opnieuw. Het werd in Madrid 0-1 voor het lager geklasseerde Levante. Afgelopen weekend was er sprake van licht herstel. Atletico won met 0-3 bij Osasuna.

Manchester tankt vertrouwen in Leeds

Ook Manchester United kende in de afgelopen vijf duels enkele mindere optredens. Het speelde gelijk tegen Burnley. Dat werd 1-1. En ook tegen Southampton. Eveneens 1-1. En misschien wel nog belangrijker: het verloor de FA Cup wedstrijd van Middlesbrough. Waardoor het ook uit dat toernooi ligt, maar ook bij United is er sprake van herstel in de uitslagen. De laatste twee Premier League wedstrijden werden winnend afgesloten, waarbij de 2-4 winst op Leeds United afgelopen week wel heel spectaculair was om te zien.

United superster Cristiano Ronaldo reageerde op twitter direct met een bericht waarin de winst op Leeds werd gekoppeld aan de wedstrijd in Madrid. Hij heeft er dus zin in!

Waar en wanneer is Atletico Madrid – Manchester United

De UEFA Champions League topper Atletico Madrid – Manchester United wordt op woensdag 23 februari gespeeld in het Wanda Metropolitano stadion in de Spaanse hoofdstad. Het duel begint zoals alle Champions League duels om 21:00 uur. De Roemeense scheidsrechter Hategan heeft de leiding over het duel.

Volg al het voetbalnieuws rondom de UEFA Champions League, Atletico en Manchester United van de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie