Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voetbal: Ajax – Ludogorets, puur voor de statistieken?

Voetbal: Ajax – Ludogorets, puur voor de statistieken?

Na de 4-1 overwinning van Ajax in de uitwedstrijd bij Ludogorets lijkt plaatsing voor de groepsfase van de UEFA Europa League slechts een formaliteit. Wordt Ajax – Ludogorets er eentje voor de statistieken en gaat het echt nog spannend worden in Amsterdam? Sporttribune.nl blikt vooruit op Ajax Amsterdam – PFK Ludogorets.

Statistieken Ajax – Ludogorets

De Amsterdammers staan dus met één been in de groepsfase van de UEFA Europa League. Toch moet Ajax nog oppassen, want in de tweede helft in Bulgarije kwam het elftal van trainer Maurice Steijn nog geregeld in de problemen. De 2-4 werd ternauwernood voorkomen.

Is er dan echt kans dat het nog misgaat? Nee, dat eigenlijk niet natuurlijk, maar het blijft voetbal. Er zal in de Johan Cruijff Arena toch gewoon minimaal negentig minuten gevoetbald moeten worden om definitief in de koker te komen voor de loting van de groepsfase.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1695194590717038719?s=20

Maurice Steijn (trainer Ajax): “Ludogorets is een goed team”

Ludogorets komt aanstaande donderdag naar Amsterdam voor de return in de Europa League play-offs. Vorige week won Ajax de heenwedstrijd met 1-4, maar dat wil volgens trainer Maurice Steijn niet zeggen dat er te licht over de thuiswedstrijd gedacht moet worden. “Dat wordt ook weer een zware wedstrijd. Ludogorets is een goed team. Dit is een grote club, als je twaalf keer kampioen bent geworden en in de Champions League hebt gespeeld.”

“Ajax moet gewoon Europa League spelen”

Het doel van de trainer is duidelijk voor de terugwedstrijd in de Johan Cruijff Arena. “Wij willen natuurlijk Europa League spelen en dan moet je zo’n tweeluik winnen. Dus natuurlijk ligt daar druk op, in alle opzichten. Bij mij en bij de spelers. Ajax moet gewoon Europa League spelen. Dat is wat er wordt verwacht en ik denk dat dit ook gaat lukken, zelfs zonder Kudus”, zegt de trainer van Ajax.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1694959793184911612?s=20

Ivaylo Petev: “We moeten van onze lessen leren”

PFK Ludogorets verloor haar thuisduel met 1-4 van Ajax, maar trainer Ivaylo Petev is het vertrouwen om door te stromen naar de groepsfase nog niet kwijt. “We hebben drie doelpunten tegen gekregen. We moeten van onze lessen leren. En we moeten in Amsterdam net zo spelen als we in de heenwedstrijd in de tweede helft deden. Voetbal is een spel dat zonder angst en zonder enig voetbalrespect gespeeld moet worden.” Aldus de trainer van onder meer de Nederlandse doelman Sergio Padt.

“Ajax heeft een bepaalde klasse”

Dat het een moeilijke klus gaat worden om te winnen in Amsterdam beseft trainer Petev maar al te goed. “Ajax heeft een bepaalde klasse waarmee wij nog niet eerder te maken hebben gehad. Ajax heeft veel individuele kwaliteiten. Elke speler bezit klasse, maar onze jongens zijn er klaar voor als we als team spelen”, aldus Petev die het vertrek van Kudus bij Ajax – in de heenwedstrijd nog goed voor een hattrick – niet aangrijpt om de kansen voor zijn elftal hoger in te schatten. “Ook zonder Kudus is Ajax super sterk”, zo besluit Petev zijn vooruitblik op dit duel in Amsterdam.

Wanneer is Ajax – Ludogorets

De UEFA Europa League wedstrijd Ajax- Ludogorets zal op donderdag 31 augustus worden gespeeld. De wedstrijd is in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De aftrap van dit duel zal plaatsvinden om 20:00 uur. Zorgt AFC Ajax voor een anderhalf uur durend voetbalfeest? Of schuiven we allemaal toch nog naar het puntje van ons stadionstoeltje op Sporttribune.nl?

Volg het internationale voetbal van Ajax en de andere clubs in de Europa League vanaf de eerste rij. En lees onze voorbeschouwingen op de wedstrijd van het seizoen 2023 – 2024 via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie