Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Kwakkelend Ajax op jacht naar Europa League ticket: PFK Ludogorets – Ajax

Kwakkelend Ajax op jacht naar Europa League ticket: PFK Ludogorets – Ajax

Ajax is het seizoen niet heel flitsend gestart. In de eerste competitiewedstrijd tegen promovendus Heracles Almelo wist het nog met 4-1 te winnen, maar uit bij Excelsior ging het al mis. In de tweede speelronde van de Eredivisie moest Ajax in Rotterdam genoegen nemen met een gelijkspel: 2-2. Geen hele lekkere voorbereiding voor de Europa League play-off wedstrijd PFK Ludogorets – Ajax.

Statistieken PFK Ludogorets – Ajax

Ook Ajax-trainer Maurice Steijn was niet blij met de puntendeling in Kralingen. Zeker niet omdat de reis naar Bulgarije al snel volgt. En daar kan Ajax zich geen misstappen veroorloven.

In de ronde voorafgaand aan deze Europa League play-offs speelde Ludogorets ook al een kwalificatiewedstrijd. Het duel tegen FC Astana werd pas in de return gewonnen.

Ludogorets, met de Nederlandse doelman Sergio Padt, slaagde er niet in te winnen op bezoek bij de Kazachse club. In Kazachstan werd het 2-1 voor Astana. Voor eigen publiek was Ludogorets een stuk sterker. Met Padt op de bank won de formatie uit Bulgarije met 5-1 van Astana en plaatste zich zo voor deze dubbele confrontatie met Ajax.

Maurice Steijn: “Zien welk strijdplan we moeten brengen tegen Ludogorets”

Afgelopen weekend kreeg trainer Maurice Steijn een flinke domper te verwerken toen het competitieduel tegen Excelsior eindigde in 2-2. Wellicht wierp de wedstrijd tegen Ludogorets zodanig haar schaduw vooruit dat de focus al bij komende donderdag lag. Steijn en zijn technische staf gebruiken de tussenliggende tijd in elk geval om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen bij de Amsterdammers: “We moeten leren van zaterdag en een strijdplan bedenken voor de uitwedstrijd bij Ludogorets”, begint de trainer van Ajax Amsterdam zijn vooruitblik.

“We kunnen het thuis in de Arena afmaken”

Ludogorets is sterk op de counter, vooral uit. Toch is Ajax-coach Steijn blij dat het tweeluik begint met een uitwedstrijd. “Dat is wel prettig, vind ik. Dan kun je het thuis afmaken in je eigen Arena, dus dat is denk ik wel mooi”, zegt de trainer die als  toeschouwer al Europese avondjes met Ajax heeft beleefd. “Dat zijn natuurlijk legendarische avondjes geweest in de Champions League, maar ook op tv heb ik dat altijd gevolgd. Het is wel heel mooi om dat nu als coach mee te maken”, zo besluit Steijn zijn verhaal richting deze heenwedstrijd in Bulgarije.

Wanneer is PFK Ludogorets – Ajax Amsterdam

De play-offs in de UEFA Europa League worden op donderdag 25 augustus gespeeld. PFK Ludogorets – Ajax Amsterdam staat op de rol voor donderdag 20:00 uur. Het strijdtoneel voor deze heenwedstrijd is de Huvepharma Arena te Razgrad.

Volg de verrichtingen van Ajax en de andere Nederlandse voetbalclubs in Europa via Sporttribune.nl en zit altijd eerste rang bij het lezen van onze voorbeschouwingen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie