Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: FC Utrecht – Feyenoord

Eredivisie: FC Utrecht – Feyenoord

FC Utrecht speelt komende zondag voor het eerst onder de interim trainer Rob Penders. Hij staat voor de groep als Utrecht thuis tegen Feyenoord speelt omdat Michael Silberbauer deze week werd ontslagen door de club uit de Domstad. Feyenoord heeft ook een overwinning nodig in de competitie en zal graag met drie punten uit Utrecht willen vertrekken. Sporttribune blikt vooruit op FC Utrecht – Feyenoord.

Statistieken FC Utrecht – Feyenoord

Vorig seizoen stond dit duel als eerste wedstrijd na het WK in Qatar gepland. Op 8 januari van dit jaar eindigde die wedstrijd in 1-1. Dat was voor Feyenoord echt een winstpunt, want Utrecht stond lange tijd op 1-0 voorsprong. Pas in de slotfase werd het 1-1.

Rob Penders: “Vanaf nu gaat de focus op Feyenoord”

FC Utrecht begon het seizoen stroef en dat kostte trainer Michael Silberbauer zijn baan als hoofdcoach bij de club. Rob Penders neemt die taak voorlopig over totdat FC Utrecht een andere trainer heeft gevonden. “Ik zal de komende dagen, in ieder geval tot en met de wedstrijd tegen Feyenoord, de hoofdtrainer zijn van FC Utrecht. We hebben na het ontslag van Michael Silberbauer een rustige training ingebouwd. Even het hoofd leegmaken na alles wat er gebeurt is en vanaf nu gaat de focus op Feyenoord”, zegt interim-trainer Penders.

“Alleen invloed op aankomende zondag”

Hoelang de interim-trainer aan het roer zal staan van de Domstedelingen is nog afwachten. Penders wil zich daar ook niet mee bezig houden. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord is voor nu belangrijker. “Ik weet nog niet wat er daarna gaat gebeuren, daar heb ik ook geen invloed op. Het enige waar ik wel invloed op heb, is aankomende zondag. Daar ga ik alles aan doen en wat daarna gebeurt ligt bij de club”, aldus Penders op de clubsite.

Arne Slot: “We gaan vol goede moed naar FC Utrecht”

Feyenoord begon het seizoen wat stroef, maar is sinds afgelopen weekend op dreef. In De Kuip te Rotterdam versloeg Feyenoord het Almere City FC met 6-1 en dat geeft trainer Arne Slot vertrouwen richting het duel tegen FC Utrecht. “Het blijft Uttecht en we weten wat het doet als Feyenoord daar komt. Ik denk dat door de wisseling van trainer het publiek er volle bak achter zal gaan staan. Dat hebben we aan het begin van het jaar ook gemerkt toen we daar 1-1 speelden. Maar we hebben er vertrouwen in. We gaan vol goede moed naar FC Utrecht toe”, zegt de trainer van de Rotterdamse club.

“Nu misschien wel beter dan vorig jaar”

De trainer van Feyenoord zag snel vooruitgang bij zijn spelerskern. “Dit team voetbalt misschien wel beter tussen beide strafschopgebieden dan het team van vorig seizoen. Jullie hebben nu gezien wat ik elke dag op het trainingsveld zie. Het niveau daar vind ik ook hoger, we hebben een enorm positieve ontwikkeling doorgemaakt”, zo besluit trainer Slot zijn vooruitblik op het competitieduel tegen FC Utrecht.

Wanneer is FC Utrecht – Feyenoord

Het Eredivisie duel FC Utrecht – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 3 september. De aftrap van dit duel is om 12:15 uur in stadion Galgenwaard. Heeft het ontslag van Silberbauer het beoogde schokeffect en kan Utrecht eindelijk een punt of meer pakken?

Of gaat Feyenoord met drie punten naar huis waardoor Utrecht in de problemen blijft en de Rotterdammers weer kunnen klimmen op de ranglijst? Volg het vanaf de eerste stadionrij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie