Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Wie wint de Vuelta a Espana 2023?

Wie wint de Vuelta a Espana 2023?

In Spanje is men volop bezig aan de Vuelta a Espana 2023. Deze drieweekse wielerkoers begon afgelopen weekend in Barcelona met een ploegentijdrit. Deze werd gewonnen door de Nederlandse formatie DSM-Fim. Gaan we nog meer Nederlandse successen beleven in deze Ronde van Spanje? Sporttribune.nl blikt vooruit op de komende etappes in de Vuelta.

Statistieken Vuelta a Espana 2023

De Vuelta a Espana kent dit jaar 21 etappes. Het zwaartepunt van de ronde ligt in de tweede en derde week. Al is rit zes ook direct al een hele zware: La Vall d’Uixó – Observatorio Astrofísico de Javalambre over 183.1 kilometer en finish bergop!

Eén van de andere hoogtepunten zal de rit naar de Angliru worden. Deze staat in etappe 17 op het programma: Ribadesella/Ribeseya – Altu de L’Angliru (124.4 km). De laatste kans voor de klassementsmannen om in de bergen verschil te maken volgt een dag later met de bergop aankomst in La Cruz de Linares. In de eerste serieuze krachtmeting liet de Belg Remco Evenepoel zien in vorm te zijn. Hij won de rit naar Andorra en is momenteel topfavoriet voor eindwinst.

Remco Evenepoel: “Ik voelde mij supergoed op de laatste klim”

De Belgische renner won vorig jaar ook het eindklassement, maar wist op het voorbije WK bijvoorbeeld geen hoge ogen te gooien. Er was dan ook wat twijfel over zijn vorm richting deze Vuelta. Die twijfel lijkt nu weg. “In de rit naar Andorra hanteerde we als ploeg de perfecte tactiek door zo lang mogelijk te wachten. In de afdaling zaten we vooraan en dat was een goede beslissing. Op de laatste klim voelde ik mij supergoed en wist dankzij een lange sprint deze etappe te winnen. Ik ben superblij met deze overwinning.”

“Ik ben klaar voor de komende drie weken”

Een val na de finish zorgde ervoor dat de feestvreugde even iets minder werd, maar gelukkig kon de Belgische renner na afloop bevestigen dat alles in orde is. “Ik heb niks overgehouden aan die val. Wel jammer dat er zo vlak na de streep zoveel volk bijeen is, waardoor je als renner geen ruimte meer krijgt. Maar goed deze ritzege in Andorra laat zien dat mijn voorbereiding op deze ronde goed is geweest en dat ik klaar ben voor de komende drie weken.”

Wanneer is de Vuelta a Espana 2023

De Vuelta a Espana 2023 duurt nog tot en met zondag 17 september. Op die dag wordt de laatste etappe verreden. Deze zal in Madrid plaatsvinden. De rit is net als in de Tour de France niet echt meer bedoeld om het klassement door elkaar te schudden, maar vooral om de sprinters nog een kans te geven op een ritzege. Het Algemeen klassement zal dan normaal gesproken al vastliggen.

Volg het wielrennen op de voet en mis niks van de actie in het profpeloton, door op de eerste rij plaats te nemen op Sporttribune.nl: het wielernieuws kanaal voor La Vuelta en meer!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie