Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Champions League: Benfica – Ajax

Champions League: Benfica – Ajax

Ajax komt woensdag als één van de laatste ploegen in actie in de achtste finales van de UEFA Champions League. Tegenstander is Benfica. De Amsterdammers beginnen hun tweekamp tegen de Portugezen met een uitwedstrijd in Lissabon. Sporttribune.nl blikt vooruit op SL Benfica – Ajax Amsterdam.

Statistieken SL Benfica – Ajax

Beide clubs troffen elkaar in het verleden zes keer. Ajax won drie keer, Benfica slechts eenmaal. De laatste keer dat Benfica – Ajax op het programma stond was in 2018. Toen eindigde de onderlinge confrontatie in een gelijkspel: 1-1.

De laatste keer dat Benfica naar Amsterdam afreisde werden de Portugezen met een nederlaag naar huis gestuurd. Ajax won op 23 oktober 2018 met 1-0 dankzij een late treffer van Noussair Mazraoui (92e minuut). En dat zorgde er destijds voor dat Ajax op en naast het veld een feestje kon vieren!

Benfica speelt gelijk tegen Boavista

In de aanloop naar het treffen met Ajax speelde Benfica afgelopen weekend in de Portugese voetbalcompetitie een uitwedstrijd bij Boavista. Op voorhand een lastige klus en in de praktijk bleek dat ook zo te zijn. Benfica wist een punt uit het vuur te slepen, maar verder dan 2-2 kwamen ze niet.

Benfica loopt hierdoor in de nationale competitie achter de feiten aan. Ze staan momenteel derde en hebben al twaalf punten minder dan koploper FC Porto. Sporting Portugal, in de groepsfase van de Champions League nog gekoppeld aan Ajax, staat tweede met een voorsprong van zes punten op Benfica.

Waar en wanneer is SL Benfica – Ajax

De UEFA Champions League wedstrijd SL Benfica – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op woensdag 23 februari 2022. Het duel in Estádio da Luz te Lissabon begint om 21:00 uur. Volg al het voetbalnieuws rondom de UEFA Champions League, SL Benfica en Ajax Amsterdam vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl.

De tribunes in Portugal mogen net als in de Nederland weer volledig gevuld worden en dus wacht Ajax waarschijnlijk een heet Portugees avondje voetbal, waarbij de fans zeker een rol kunnen spelen. Wat verwacht jij van Benfica – Ajax?

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie