Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Nederland – Montenegro

WK Qatar 2022: Nederland – Montenegro

Zaterdagavond speelt het Nederlands elftal de tweede WK kwalificatiewedstrijd van deze week. Na de 1-1 in en tegen Noorwegen wordt nu in het Philips Stadion te Eindhoven de wedstrijd Nederland – Montenegro gespeeld. Kan Louis van Gaal zijn eerste driepunter scoren sinds hij Frank de Boer als bondscoach opvolgde? Sporttribune.nl blikt vooruit op deze belangrijke WK kwalificatiewedstrijd voor Qatar 2022.

Statistieken Nederland – Montenegro

De wedstrijd Nederland – Montenegro is de allereerste ontmoeting tussen beide voetballanden. Bij dit statische overzicht beperken we ons dan ook tot de huidige vorm van Nederland en Montenegro, te beginnen met de laatste vijf gespeelde wedstrijden van Oranje.

Het Nederlands elftal wist in de afgelopen vijf interland drie overwinningen te boeken, het verloor eenmaal en speelde ook √©√©n keer gelijk. De winstpartijen waren tegen respectievelijk Oekra√Įne (3-2 winst), Oostenrijk (2-0 winst) en Noord Macedoni√ę (0-3 winst). Deze duels werden allemaal gespeeld tijdens EURO2020.

De nederlaag stamt ook van dat toernooi. De wedstrijd tegen Tsjechi√ę ging tijdens het Europees kampioenschap van afgelopen zomer met 0-2 verloren. En het gelijke spel? Dat betreft de 1-1 van afgelopen woensdag tegen Noorwegen.

De gasten uit Montenegro wisten in de afgelopen vijf wedstrijden slechts √©√©n keer de volle buit te pakken. En dat was in het WK kwalificatieduel tegen Gibraltar. Montenegro won met 4-1. Daarna speelde de ploeg twee keer gelijk en moest het ook twee nederlagen slikken. Montenegro verloor met 1-0 van Noorwegen en ging met 1-3 onderuit tegen Isra√ęl.

De wedstrijden tegen Bosni√ę Herzegovina en Turkije eindigden beide in een gelijkspel. Vooral de 2-2 tegen de Turken kwam Nederland goed uit, omdat Oranje op dat moment ook gelijkspeelde tegen de Noren.

Blessures en schorsingen

Bij Nederland ontbreekt Daley Blind door een gele kaart opgelopen in het duel tegen Noorwegen. Bij de medische staf geen directe problemen voor dit duel. Wel ontbreekt Owen Wijndal (AZ) in de selectie van Louis van Gaal, omdat hij lange tijd met een blessure langs de kant stond. Afgelopen week maakte Wijndal in een oefenduel van AZ weer zijn rentree. Hij zal echter ook tegen de Turken niet inzetbaar zijn.

Montenegro moet het zaterdagavond doen zonder Aleksandar Scekic. Hij liep in het duel tegen de Turken een blessure op. Nebosja Kosovic lijkt een logische vervanger. Marko Basic, spelende voor het Belgische Moeskroen, keerde tegen Turkije weer terug naar lang blessureleed. Hij is zaterdag tegen Nederland ook weer gewoon inzetbaar.

Louis van Gaal: “Montenegro nog creatiever dan Noorwegen”

Van Gaal was al bondscoach tussen 2000 en 2002 en 2012 en 2014. Hij is dus net aan zijn derde termijn begonnen. Na de moeizame 1-1 hoopt Van Gaal zaterdag met een overwinning van het veld te kunnen stappen. Maar gemakkelijk wordt het niet, stelt hij in zijn vooruitblik. “Ik denk dat Montenegro meer creatieve spelers heeft dan de Noren. Daar staan ze om bekend”, aldus Van Gaal. “Dat maakt het lastig. Ze zullen waarschijnlijk op dezelfde manier spelen als Noorwegen. Dat moeten wij zien op te lossen. Afgelopen woensdag lukte dat niet, hopelijk gaat ons dat zaterdag wel lukken.”

Wanneer is Nederland – Montenegro?

De WK kwalificatiewedstrijd Nederland – Montenegro wordt op dinsdag 4 september gespeeld in het Philips Stadion van PSV. De wedstrijd begint om 20:45 uur. Gaat Oranje eindelijk weer eens drie punten scoren? Volg al het voetbalnieuws rondom het Nederlands elftal, het WK Qatar 2022 en Louis van Gaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een ‚ā¨20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie