Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal 2022: kwalificatieduel Noorwegen – Nederland

WK voetbal 2022: kwalificatieduel Noorwegen – Nederland

Het Nederlands elftal hervat op woensdag 1 september de WK kwalificatiereeks. De elitetroepen van het Nederlandse voetbal spelen voor het eerst onder leiding van Louis van Gaal. Hij volgde na een teleurstellend verlopen EK Frank de Boer op als bondscoach van Oranje. Van Gaal kent met de uitwedstrijd Noorwegen – Nederland een pittige vuurdoop. Sporttribune.nl blikt vooruit. 

Historie Noorwegen – Nederland

Het wordt de elfde ontmoeting tussen Noorwegen en Nederland. De laatste keer dat Noorwegen – Nederland op het programma stond werd het 0-1 voor Oranje. Het duel uit 2008 werd beslist door een goal van Mark van Bommel.

Na deze overwinning speelde de Noren ook nog in Nederland. Ook dat duel ging naar het Nederlands elftal. Het werd 2-0 dankzij goals van Andre Ooijer en Arjen Robben.

De allerlaatste ontmoeting zorgde voor een behoorlijke kater in het Nederlandse kamp. Het vriendschappelijk duel van 20008 eindigde in een 0-4 overwinning voor de Noren.

Favoriet bij Noorwegen – Nederland

De stand in geeft weinig tot geen uitsluitsel voor de favorietenstatus bij deze wedstrijd. Nederland staat tweede en Noorwegen vierde. Beide landen doen dat met zes punten uit drie interlands. Het verschil zit hem in het doelsaldo.

Turkije staat eerste in Groep G. De Turkse nationale ploeg heeft zeven punten, mede dankzij een overwinning op het Nederlands elftal. In de laatste wedstrijd voor het EK verspeelde het echter dure punten door met 3-3 gelijk te spelen tegen Letland.

Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK in Qatar. De nummer twee moet nog een tussenronde spelen, terwijl de nummer drie, vier, vijf en zes met lege handen achterblijven. Turkije is voor aanvang leider, Nederland staat tweede, Montenegro is de verrassende nummer drie en Noorwegen staat vierde. Letland en Gibraltar sluiten de rij op plaats vijf en zes.

Louis van Gaal: “Bondscoach zijn is een enorme eer en emotioneel”

Heel Nederland hoopt nu dat de machine weer begint te draaien en rekent daarbij op twee man: Virgil van Dijk en Louis van Gaal. De bondscoach heeft er alvast heel veel zin in. Ook spreekt hij zijn vertrouwen uit richting een goed resultaat in Oslo: “Als ik woensdag in Noorwegen weer het veld op stap, dan zal dat heel emotioneel zijn. Het is een enorme eer om voor je land uit te mogen komen, dat geldt voor de spelers maar ook voor mij. Ik hoop dat het een positieve ervaring gaat worden, want dat zou betekenen dat we gewonnen hebben.”

Hele uitdaging

Voor de nieuwbakken bondscoach wacht een lastige taak: zorgen dat Oranje weer gaat draaien zoals het onder Koeman draaide. De tijd is echter heel kort en dat kan volgens de ervaren trainer een probleem vormen in de jacht op de punten. Van Gaal: “We hebben twee dagen de tijd om van al die individuen een groep te smeden, dat wordt een hele uitdaging.”

Wanneer is Noorwegen – Nederland?

De WK kwalificatiewedstrijd Noorwegen – Nederland vind plaats op woensdag 1 september in het Ullevål Stadion gelegen in de Noorse hoofdstad Oslo. Het duel begint om 20:45 uur. Tegelijkertijd spelen ook Turkije en Montenegro tegen elkaar. Het zou voor Oranje gunstig zijn mochten de Turken daarin punten verspelen.

Volg de WK kwalificatie, het Nederlands elftal en Noorwegen vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie