Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Golf: The Open Championship

Golf: The Open Championship

The Open Championship Golf is een golftoernooi dat van 15 tot en met 18 juli wordt gehouden in de Royal St George’s Golf Club gelegen in het stadje Sandwich (Verenigd Koninkrijk). The Open Championship wordt georganiseerd door de R&A en is opgenomen in de kalenders van de PGA Tour, European Tour en Japan Golf Tour in de categorie grote kampioenschappen. 

Opzet The Open Championship

The Open Championship is een zogeheten strokeplay-wedstrijd bestaande uit 72 holes, gespeeld over vier ronden van 18 holes per dag. De eerste twee dagen worden in groepen van drie gespeeld en de laatste twee dagen – na de cut – in groepen van twee. Groepen voor de eerste twee dagen worden bepaald door de organisatoren, waarbij elke groep één ochtend en één middag starttijd heeft. Op de laatste twee dagen slaan spelers af in omgekeerde volgorde van de totale score, met dus de leiders als laatste starters. Na 36 holes is er een cut. Hierna wordt de top 70 klaargestoomd om aldus door te strijden in de derde en vierde ronde.

In het geval van een gelijke stand voor de laagste score na vier ronden, wordt een geaggregeerde play-off van drie holes gehouden. Dit om de winnaar te bepalen. Deze ronde wordt zo nodig gevolgd door extra holes met het sudden death principe. Zodra er een verschil eindigt de wedstrijd.

Deelnemers

Het deelnemersveld is om je vingers bij af te likken. Vrijwel alle kopstukken uit de golfsport doen mee aan dit prestigieuze toernooi. Kijkend naar de tee times van de eerste twee ronden komen we fraaie namen tegen. Mannen als Xander Schauffele, Jordan Spieth en Dustin Johnson. Ook de nummer één van de wereld doet mee aan The Open. De Spanjaard Jon Rahm is zelfs topfavoriet. Joost Luiten is de enige landgenoot die gaat afslaan op The Open 2021.

Jon Rahm op jacht naar golfgeschiedenis

De Spanjaard Rahm heeft deze week golfgeschiedenis binnen handbereik. Met de altijd ongrijpbare eerste major op zak, zou een overwinning deze week van Rahm de eerste speler maken die de US Open en het Open Championship won in hetzelfde jaar sinds Tiger Woods die prestatie ruim twintig jaar geleden volbracht (2000).

Rahm: “Ik kom met veel opwinding en bereidheid om te winnen naar The Open 2021”

Rahm: “Ik voelde me opgelucht na het winnen van de eerste major. Ik had het grootste deel van de afgelopen vijf jaar dat ik prof ben het gevoel dat ik alleen maar hoorde dat ik een major moest gaan winnen. En dat alleen maar omdat ik goed golfde. Alsof het gemakkelijk was om een ​​groot kampioenschap te winnen? Maar het feit dat er van je wordt verwacht dat je er een wint, zegt niets. Het is dus wel een beetje opluchting. Maar het verandert niet echt aan mijn spel of ambities. Er is dus nog steeds veel wedstrijden die ik wil winnen. Ik kom dan ook naar The Open toe met veel opwinding en bereidheid om te winnen.”

Volg al het golfnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het Nederlandse sportportaal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie