Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Golf: Tony Finau op koers voor eindwinst Mexican Open 2023

Golf: Tony Finau op koers voor eindwinst Mexican Open 2023

De PGA Tour Golf is deze week neergestreken in Mexico. De beste golfprofs ter wereld strijden daar om eindwinst tijdens de Mexico Open 2023, een toernooi met een totale prijzengeld pot van maar liefst 7,7 miljoen dollar. Sporttribune.nl blikt vooruit op de finaleronde van zondag 30 april.

Wat gebeurde er tot nu toe op de Mexican Open 2023?

De Mexico Open is halverwege en Tony Finau lijkt zijn eerste PGA TOUR-evenement van 2023 te gaan winnen. De Amerikaan is na twee speelronde met een score van -13 onder par koploper. Zijn voorsprong op weg naar Moving Day, de slotdag, is één slag.

Finau ging donderdag rond in 65 slagen en vrijdag in 64 waardoor hij het weekend inging als leider. Erik van Rooyen en Brandon Wu zijn momenteel zijn grootste belagers.

Tony Finau: “We zijn pas halverwege”

De Amerikaanse golfer zelf probeert rustig te blijven onder de omstandigheden en begon zaterdag aan de derde ronde zonder een gevoel van druk of spanning. “We zijn pas halverweg”, zei hij kalmpjes tegen de aanwezige pers. “Er moeten nog heel veel holes gespeeld worden, dus ik ga niet nu al op de zaken vooruitlopen.”

“Vorig jaar had ik hier een heel mooie finish”

Finau is momenteel de nummer zestien op de PGA wereldranglijst. Daarmee is hij ook één van de hoogst geplaatste spelers in Mexico. Adel verplicht zou je zeggen, maar Finau zelf oordeelt hier duidelijk anders over. “Dit was een plek waar vorig seizoen veel dingen voor mij veranderden’, zei Finau na de vrijdagsessie. “Ik was in staat om een ​​tweede plaats te behalen en gewoon een mooie laatste ronde te hebben, een paar putts te maken die erg belangrijk waren en daarna bracht het me naar een heel mooie finish naar vorig seizoen. Als ik nu weer een goed slot heb hier, dan zit winst er zeker in. Maar het karwei is nu zeker nog niet geklaard.”

Wanneer is de Mexican Open 2023

Het PGA Tour toernooi Mexican Open 2023 begon op donderdag 27 april en zal duren tot en met zondag 30 april. Er wordt gespeeld op de Vidanta Vallarta baan, een 71 par 18 holes golfbaan. Het golfpark is al in 1944 aangelegd en dient al jaren als de thuishaven van één PGA Tour toernooi.

Volg alle golf actie vanaf de virtuele green via de tribuneplaatsen op Sporttribune.nl: het online golf- en sportnieuwskanaal waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest op grote sportevenement in binnen- en buitenland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie