Momenteel jij en 69 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Golf major: The Open Championship 2023

Golf major: The Open Championship 2023

Een balletje slaan op de Royal Liverpool Golf Course is de komende vier dagen voorbehouden aan de absolute wereldtop. De baan is namelijk van 20 tot en met 23 juli het decor voor The Open Championship 2023. Dit is één van de vier majors op de internationale golf kalender. Sporttribune.nl blikt vooruit op The Open.

Statistieken The Open Championship 2023

Open Championship 2023, officieel het 151e Open Championship, is een golftoernooi dat van 20 tot en met 23 juli 2023 wordt gespeeld op de Royal Liverpool Golf Club in Hoylake, Merseyside, Engeland. Het wordt de 13e keer dat The Open wordt gespeeld bij Royal Liverpool.

The Open Championship wordt georganiseerd door de R&A en is opgenomen in de PGA Tour-, European Tour- en Japan Golf Tour-kalenders in de categorie grote kampioenschappen. Het toernooi is een strokeplaycompetitie van 72 holes (4 ronden) die gedurende 4 dagen wordt gehouden, waarbij elke dag 18 holes worden gespeeld. Er wordt de eerste twee dagen in groepen van drie gespeeld en de laatste twee dagen in groepen van twee.

Titelverdediger Cameron Smith: “De historie van dit toernooi maakt The Open speciaal”

Titelverdediger Cameron Smith gaat proberen dit jaar zijn prestatie van 2022 te herhalen. Gemakkelijk zal dit niet worden, want de complete wereldtop is in Liverpool aanwezig. Toch gaat de Australische golfer vol voor de back-to-back titel in Liverpool: “De historie van dit toernooi The Open speciaal. Dat ik hier vorig jaar wist te winnen, was een droom die uitkwam. Het publiek is hier ook altijd fantastisch. Je kan merken dat The Open Championship ook voor de Engelsen een belangrijk toernooi is. Ik ga dan ook met veel ambitie en zin naar Liverpool.”

“Zaak om op de fairway te blijven”

Volgens Smith wordt het een hele uitdaging om dit jaar weer de zege te pakken. “Vorig jaar viel alles op zijn plek. Alle ballen landen perfect op de baan. Het is zaak om op de Royal Liverpool op de fairway te blijven. Zodra je daarnaast beland wordt het heel erg lastig om een goede score te behalen. De fairway is heel smal, dus gemakkelijk is dat allerminst. Ik wil de trofee (en auto) niet zomaar inleveren. Ik ga alles geven om opnieuw de beste te zijn.”

Wanneer is The Open Championship 2023

The Open Championships 2023 is de laatste Major van dit jaar en zal op donderdag 20 juli van start gaan met de eerste ronde op de 18 holes baan van het Royal Liverpool Golf Course. De laatste afslag zal plaatsvinden op zondag 23 juli.

Nadat de laatste golfer zijn balletje geput heeft, is de eindstand van deze editie bekend. Volg al het golfnieuws vanaf de virtuele Green via je persoonlijke stoeltje op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie