Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

US Open Golf 2022

US Open Golf 2022

Deze week wordt de US Open Golf 2022 gespeeld. Net als bij het tennis behoort de US Open ook in de golfsport tot de majors op de kalender. Er valt dus een hoop eer, glorie en roem te behalen. Bovendien strijkt de winnaar een slordige twee miljoen dollar aan prijzengeld op. Wie wint de US Open Golf 2022? Sporttribune.nl blikt vooruit naar de slotdag van deze major.

Historie US Open Golf 2022

Het 2022 United States Open Championship is het 122e US Open van het nationale open golfkampioenschap van de Verenigde Staten. Het is een 72-holes strokeplay dat op donderdag 16 juni begon op de banen van The Country Club in Brookline, Massachusetts , een voorstad ten westen van Boston. Het is de vierde US Open die deze golfclub mag organiseren. Eerder was de PGA al te gast in 1913, 1963 en1988.

Deelnemersveld US Open Golf 2022

Het deelnemersveld van deze US Open bestaat uit spelers die toegang krijgen via kwalificatie-evenementen en spelers die zijn vrijgesteld van kwalificatie. De vrijstellingscriteria omvatten voorzieningen voor recente grote kampioenen, winnaars van grote amateurevenementen en toonaangevende spelers op de wereldranglijst. De kwalificatie verloopt in twee fasen, lokaal en definitief, waarbij sommige spelers worden vrijgesteld tot aan de laatste kwalificatie.

Zoals bij alle edities van de US Open, valt het in aanmerking komen om te spelen onder de exclusieve bevoegdheid van de United States Golf Association, met uitsluiting van de PGA Tour, Professional Golfers’ Association of America of enige andere organisatie. Begin juni 2022 namen verschillende vrijgestelde spelers ontslag of werden ze geschorst voor de PGA Tour om deel te nemen aan de LIV Golf Invitational Series, die een week voor de US Open zijn inaugurele evenement in Engeland hield. De USGA bevestigde vervolgens dat die spelers in aanmerking zouden blijven komen om in de US Open te spelen.

Wil Besseling

De Nederlandse profgolfer Wil Besseling maakt dit jaar zijn debuut op de US Open en doet dat tot nu toe uitstekend. Besseling liep tijdens zijn debuut twee zeer goede ronden waardoor hij op deze 122e US Open de cut gehaald. Hij staat momenteel veertigste op het leaderboard. De Nederlander mag daardoor ook op de afsluitende vierde dag in actie komen.

Besseling: ” Een geweldige stap in mijn carrière”

Besseling is de eerste Nederlander die mag meedoen aan de US Open sinds Joost Luiten in 2015. “Ik heb er lang op gewacht en kwalificatie voor de US Open is geweldig. Ik moet het nog even laten bezinken, maar kijk er onwijs naar uit. Een geweldige stap in mijn carrière”, zei hij nadat hij zich had geplaatst voor deze US Open.

Dahmen en Morikawa leiden

De Amerikanen Joel Dahmen en Collin Morikawa gaan aan kop na drie speeldagen. Ze leiden het leaderboard met ieder 135 slagen, dat is -5 onder par. De Spaanse titelverdediger Jon Rahm en Rory McIlroy staan met drie anderen op een gedeelde derde plaats met 136 slagen (-4). Terwijl de nummer één van de wereld Scottie Scheffler daar weer net onder staat met 137 slagen (-3).

Volg al het golfnieuws vanaf de eerste rij en zorg dat je altijd op de virtuele green bent om elke put, hole in one en afzwaaier mee te maken.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie