Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

The Masters Golf 2021: Strijd om eerste Major-titel van 2021

The Masters Golf 2021: Strijd om eerste Major-titel van 2021

Op de golfbaan van het Augusta National Golf Centre in South Carolina (Verenigde Staten) wordt de komende dagen gestreden voor de eerste Major-titel van dit jaar. Tijdens The Masters Golf 2021 strijkt de winnaar van de finaleronde een slordige twee miljoen euro aan prijzengeld op. Reden genoeg voor de voltallige wereldtop om af te reizen naar de prachtig gelegen banen van Augusta golfresort. 

The Masters Golf 2021

In 1931 werd er voor het eerst gegolfd om prijzengeld op het Augusta National Golf Resort. Voorheen was het vooral te doen om het natuurschoon, de status en plezier in de golfsport. Maar sinds die eerste wedstrijd zijn er talloze competities gehouden op de golfbaan. Het niveau van de spelers werd steeds hoger en het prijzengeld ook.

The Masters Golf 2021 zorgen voor dikke portemonnees bij de golfers die het goed doen, maar het is (net) niet het best betaalde toernooi van de PGA tour. The Masters hebben het cachet, maar de US Open biedt het meeste geld van de vier majors bij de heren. Bryson DeChambeau verdiende $ 2,25 miljoen van een totaal prijzengeld van $ 12,5 miljoen toen hij eerder dit jaar de US Open won.

Degene die deze week bij Augusta zegeviert, zal ondertussen $ 2,07 miljoen ophalen uit een totale beurs van $ 11,5 miljoen. Het Amerikaanse PGA-kampioenschap is het op één na meest lucratieve, gevolgd door de Open Kampioenschappen. Ze hebben allemaal een totale prijzenpot van meer dan $ 10 miljoen.

Favorieten

De Amerikaan Dustin Johnson is als nummer één van de wereld en titelverdediger de topfavoriet om de ruim 2 miljoen dollar binnen te halen. Hij groeide bovendien op vlak naast de Augusta golfbaan. “The Masters winnen blijft een droom. Ook nu ik vorig jaar al gewonnen heb, blijf ik gebrand op de eindzege. Het is een toernooi met een geweldige historie. Hier is mijn kinderdroom uitgekomen. The Masters blijven altijd speciaal voor mij”, vertelt hij aan Golf Weekly.

Jordan Spieth, Matt Wallace en Lucas Glover staan hoog in de bookmakerslijstjes voor de 2021 editie. Dit omdat zij tijdens de Valero Texas Open sterk voor de dag kwamen. Spieth won dat toernooi. Bryson DeChambeau, Justin Thomas, Rory McIlroy en Jon Rahm staan ook bij de topper vermeld voor een gooi naar de eindzege van de 2021 editie.

Jordan Spieth won vorige week het laatste voorbereidingstoernooi op The Masters door de Valero Texas Open op zijn naam te schrijven. Als je in vorm bent, dan is het een goed gevoel als je hier aankomt. Dat heb ik al een paar keer gehad”, zei Spieth tegen ESPN nadat hij in Augusta arriveerde begin deze week. “Ik vind het heerlijk om hier te zijn. Ik vind het heerlijk om op het terrein te zijn. Het is mijn favoriete toernooi ter wereld. Ik heb dat hier vaak gezegd en dat blijf ik zeggen, ook als het deze week onverhoopt niet lukt.”

Parkoers The Masters Golf 2021

The Masters vinden plaats van 8 tot en met 11 april. De spelers die de cut halen op de 18 holes baan die als PAR-72 te boek staat, mogen zondag strijden om de eindwinst. In totaal hebben ze dat per ronde 7,1 kilometer afgelegd. Recordhouder qua slagen om rond te gaan zijn golflegendes Nick Price en Greg Norman. Zij gingen beiden in 1986 rond in 63 slagen! De kans dat dat record deze week gaat sneuvelen is bijzonder klein, maar als iemand het kan dan is het: Dustin Johnson.

Meer golfnieuws? Volg het nieuws op Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie