Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

The Players Championship golf 2021 ‘de vijfde Major’

The Players Championship golf 2021 ‘de vijfde Major’

Golf: The Players Championship 2021 is de laatste grote afspraak voordat de Majors in april starten. Het PGA toernooi in Florida wordt zelf als vijfde Major gezien vanwege het prijzengeld van maar liefst $ 15.000.000 miljoen Amerikaanse dollars. De gehele wereldtop is dan ook aanwezig in een poging die hoofdprijs te winnen. Zondag 14 maart is finaleronde en dan zal één put op één green bepalend kunnen zijn voor het winnen of verliezen van miljoenen.

The Players Championship Golf

De druk is hoog, heel hoog als de golfers op donderdag 11 maart hun eerste ronde lopen. In een poging zoveel mogelijk eagles, birdies of zelfs hole-in-ones te slaan wordt er flink afgezien op de banen van TPC Sawgrass. Eén misser kan bepalend zijn voor het halen van de cut of zelfs voor de koppositie.

Vanaf het jaar 2020 ontvangt de winnaar $ 2,7 miljoen, 18 procent van de grootste portemonnee in golf die $ 15 miljoen dollar bevat. Ook ontvangt de winnaar 80 punten voor de wereldranglijst. Het grootste aantal punten op de Tour afgezien van de majors,. Daar verdienen winnaars 100 punten. Ter vergelijking: de winnaars van de vier individuele Wereldkampioenschappen Golf krijgen doorgaans tussen de 70 en 78 punten.

De winnaar ontvangt ook een vijfjarige vrijstelling voor de PGA Tour (voorheen tien jaar), een driejarige uitnodiging voor het Masters-toernooi, driejarige vrijstellingen voor de US Open en The Open Championship en een vrijstelling voor de volgende drie PGA Championship-toernooien. De winnaar verdient 600 FedEx Cup-punten als hij lid is van de PGA Tour. Het grote verschil met de Majors is dat er geen punten behaald kunnen worden voor de Europe Tour.

Dustin Johnson: “Baan is moeilijker, omstandigheden beter”

Dustin Johnson is de nummer één van de wereld en geldt als topfavoriet voor de The Players Championship Golf 2021. Hij speelt graag op gras en deed dinsdag al een succesvolle oefenronde: “De baan ligt er mooi bij. De rough is iets aangepast, maar de greens lopen heerlijk. De baan is moeilijker, maar de omstandigheden waarin we spelen zijn beter”, zo vertelde hij in gesprek met de organisatie.

Ook titelverdediger Rory McIlroy is in zijn nopjes met de baan in Podra Beach: “Deze baan ligt mij goed”. Vorig jaar moest McIlroy zijn jacht op prolongatie staken vanwege de opkomst van COVID-19. Nu precies een jaar later is er niet veel veranderd, maar wordt er wel weer gespeeld. “Dat we kunnen spelen is mooi, maar wat wel vreemd is, is dat de situatie sinds we in juni 2020 weer zijn begonnen niks veranderd is. Dat maakt een terugkeer naar deze plek extra bizar.”

DeChambeau: “Ik ben bijzonder gedreven”

En dan Bryson DeChambeau, vorige week nog de winnaar van de Arnold Palmer Invitational presented by Mastercard. DeChambeau verdiende daarmee ruim 1,6 miljoen dollar en dat smaakt naar meer: “Ik ben niet zo slim of getalenteerd dan de andere toppers. Maar ik ben bijzonder gedreven om te bereiken wat ik in mijn hoofd heb en dat is winnen. En dat ga ik deze week ook proberen te doen hier in Podra Beach.”

Omdat het prijzengeld bij dit toernooi een belangrijke rol speelt, geven wij hieronder nog even de bedragen die de Top-10 ontvangt als zondag de eindstand wordt opgemaakt. Een balletje slaan kan behoorlijk wat opbrengen!

Prijzengeld The Players Championship 2021: 

Winnaar: $2,700,000
Tweede: $1,635,000
Derde: $1,035,000
Vierde: $735,000
Vijfde: $615,000
Zesde: $543,750
Zevende: $506,250
Achtste: $468,750
Negende: $438,750
Tiende: $408,750

Volg al het golfnieuws van 2021 via de nieuwspagina en blijf op de hoogte van het laatste golfnieuws via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie