Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ronnie O’ Sullivan topfavoriet voor eindwinst Champions League snooker

Ronnie O’ Sullivan topfavoriet voor eindwinst Champions League snooker

Deze week begint de Champions League snooker. Het nieuwe seizoen begint met een ranking-event in Leicester. Dit eerste event duurt van maandag 26 juni tot en met vrijdag 21 juli en wordt gehouden in de Morningside Arena. Snooker legende Ronnie O’ Sullivan zal ook deelnemen en is daarmee gelijk de topfavoriet voor eindwinst in de Champions League 2023. Sporttribune.nl blikt vooruit op de start van het Champions League seizoen bij het snookeren.

Statistieken Champions League snooker 2023 – 2024

De Champions League snooker bestaat sinds kort. In 2020 werd een rankingtoernooi in het leven geroepen, maar al sinds 2008 bestaat het toernooi met dezelfde naam als niet-rankingtoernooi.

Het rankingtoernooi wordt gespeeld in een groepsfase, waarin de beste spelers zich plaatsen voor volgende groepen. De besten van de twee finalegroepen spelen de finale, best of 4.

Het non-rankingtoernooi werd voor het eerst gehouden in het voorjaar van 2008. De eerste editie werd gewonnen door Joe Perry. Ook daar wordt gespeeld in een groepsfase, waarvan de besten zich plaatsen voor de winnaarsgroep. De beste vier spelers daarvan spelen een play-off. In 2020 werden er geen play-offs gespeeld, maar was de beste van de winnaarsgroep de kampioen. Dat was de Belg Luca Brecel die eerder dit jaar ook verrassend wereldkampioen werd door eerst topfavoriet Ronnie O’ Sullivan te verslaan en vervolgens in de finale de Engelse overmacht in het snooker doorbrak door een 18-15 winst in de finale op Mark Selby.

Favorieten Champions League snooker

Brecel doet niet mee aan de Champions League snooker. Ook Selby, Mark Allen en John Higgins ontbreken en dus is voor het komende seizoen Ronnie O’ Sullivan toch gewoon weer de topfavoriet. De Engelsman houdt daarmee de rest van de wereldtop achter zich.

Judd Trump neemt bij de bookmakers de tweede plaats in. Neil Robertson vinden we terug op plaats drie en Kyren Wilson is vierde op de kanshebberslijstjes voor eindwinst in de Champions League snooker 2023. Maar hun winstkansen liggen voorafgaand aan dit seizoen een stuk lager dan van The Rocket, de bijnaam van O’ Sullivan.

Ronnie O’ Sullivan: “Ik zit tenminste niet voor de TV oud te worden”

In de aanloop naar zijn eerste partij, die op 10 juli zal plaatsvinden gaf O’ Sullivan onlangs een opmerkelijk interview waarin hij vertelde dat winnen hem eigenlijk niks kan schelen. “Ik hou er niet van om het hardop te zeggen, maar winnen doet mij niet zoveel. Ik doe vooral wat ik leuk vind. Ik geniet elke dag en ben blij dat ik niet voor de TV oud zit te worden”, aldus de openhartige snooker legende.

“Snooker geeft mij structuur”

Er zijn 32 poules van vier in de Championship League, waarbij de winnaar van elke poule doorgaat naar de tweede fase, die nog eens acht poules van vier zal bevatten voordat twee laatste poules van vier strijden om de halve finales en finale. O’Sullivan hoopt uiteraard wel zo ver mogelijk te komen. “Ik ga een voller programma volgen dit jaar. Ik focus mij dit jaar nog meer op de Champions League, maar wil ook weer aan wedstrijden in China gaan deelnemen. Het liefst speel ik zoveel mogelijk, want snooker geeft mij structuur en een doel in mijn leven”, besluit de Engelsman.

Wanneer is de Champions League snooker 2023 – 2024

Het Champions League snooker seizoen begint deze week en zal duren tot en met 21 juli als de finale wordt gespeeld van dit ranking toernooi. Kan O’ Sullivan zijn favorietenrol waarmaken of gaat één van de andere favorieten met de titel aan de haal?

Volg het vanaf de rand van de snookertafel via je virtuele stoeltje op Sporttribune.nl en mis niks van de actie in de komende snookerseizoen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie