Momenteel jij en 85 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Snooker: European Masters 2022

Snooker: European Masters 2022

In februari werden de European Snooker Masters ook al gehouden, maar op dinsdag 16 augustus wordt augustus BetVictor European Masters 2022 gehouden. Het geldt al één van belangrijkste toernooien op de snookerkalender en wordt dit jaar al voor de 33e keer georganiseerd. Sporttribune.nl blikt vooruit op de European Masters 2022.

Historie

De European Masters is een professioneel ranking snookertoernooi dat sinds 1989 regelmatig wordt georganiseerd als de European Open. Tussen 2005 en 2008 stond het bekend als de Malta Cup en was het enige ranking toernooi in Europa buiten de Britse eilanden, voordat het werd stopgezet. In 2016 werd het evenement nieuw leven ingeblazen en omgedoopt tot European Masters.

Vóór het seizoen 1988/89 waren er geen ranking-evenementen buiten het Verenigd Koninkrijk. Er waren echter veel succesvolle uitnodigingsevenementen, dus de World Professional Billiards and Snooker Association besloot de tour uit te breiden met enkele buitenlandse evenementen. De eerste twee werden gehouden in Canada en het vasteland van Europa. Het eerste Europese evenement was de European Open in 1988 in Deauville, Frankrijk, met de sponsoring van ICI. Het evenement werd vervolgens gehouden in het Palais des Sports in Lyon, Frankrijk, voor 1992 en in het Imax Centre in Rotterdam, Nederland met de sponsoring van Tulip Computers.

Deelnemers European Masters 2022

Grote afwezige bij de editie van dit jaar Ronnie O’ Sullivan. De levende snookerlegende is dit jaar goed op dreef, maar moest afzeggen vanwege een armblessure. Doordat O’Sullivan niet mee doet is Judd Trump nu de grote favoriet voor eindwinst. Ook Kyren Wilson, voormalig winnaar Mark Selby en de Welshmen Mark Williams maken kans op ver te komen op deze European Masters 2022.

Er doen in totaal 128 spelers mee aan deze Masters, die dit jaar in Duitsland worden gehouden. Er zijn geen Nederlandse deelnemers die dit eindtoernooi hebben gehaald.

Judd Trump kan nummer één van de wereld worden

Trump kan doordat O’ Sullivan niet meedoet in Duitsland de nummer één positie op de wereldranglijst overnemen. Judd Trump bewaard goede herinneringen aan de toernooien van de Snooker Masters. Trump is niet voor niets de gedoodverfde favoriet om de editie van 2022 op zijn naam te schrijven.

In 2016 en 2017 won hij. In februari van dit jaar maakte hij ook indruk, onder meer door een geweldige partij tegen Jak Jones. Na een 4-4 tussenstand ging het alsnog door naar de volgende ronde en dat leverde hem veel vertrouwen en felicitaties op, omdat hij als de grote man tot het gaatje durfde te gaan.

Wanneer zijn de European Masters 2022

De Snooker European Masters 2022 beginnen op dinsdag 16 augustus en eindigde op zondag 21 augustus als de finale wordt gespeeld in de Duitse stad Furth. Volg al het sportnieuws, ook over Snooker, vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl. Het online sportnieuws portal van Nederland.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie