Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Geschiedenis van FIFA: Lijst van alle uitgebrachte FIFA spellen ooit!

Geschiedenis van FIFA: Lijst van alle uitgebrachte FIFA spellen ooit!

Een lekker potje FIFA spelen. Het is ondertussen een begrip geworden. Al jaar en dag speelt jong en oud het inmens populaire computerspel FIFA. Het computerspel FIFA wordt jaarlijks op de verschillende bekende spelcomputers uitgebracht en biedt de speler de mogelijkheid vanuit ontspanning een realistische stap in het profesionele voetbal te nemen. Jij als speler hebt bij FIFA namelijk de mogelijkheid met ieder wereldwijd bestaande voetbalteam en de daarbij behorende voetbalspelers, de strijd aan te gaan tegen een ander team op het veld. Digitaal welliswaar, maar dat maakt het niet minder leuk natuurlijk! En dat mag duidelijk zijn, want al tientallen jaren wordt het spel jaarlijks uitgebracht en met het jaar lijkt de populariteit ervan toe te nemen. Het eerste FIFA spel ooit kwam op de markt in 1993 en sindsdien zijn er maar liefst 27 andere FIFA-spellen op de markt gekomen. Laten we eens terugkijken waar het allemaal begon met het beroemde voetbalspel en stap voor stap ons bewegen richting de meest recente uitgebrachte FIFA game. Hieronder vind je de hele lijst met FIFA spellen, op volgorde van het uitgebrachte jaar.

FIFA 1994,1995 1996

#1: FIFA International Soccer

Het allereerste FIFA spel kwam in 1993 op de markt en heette FIFA International Soccer. Het spel was compleet uit blokjes opgemaakt en had nog weinig detail. Ook kon je in FIFA International Soccer alleen spelen met Engelse teams. Namen van echte spelers werden nog niet gebruikt in dit spel.

#2: FIFA 95

Twee jaar later kwam er een nieuwe versie van FIFA uit: FIFA 95. Hoewel de kwaliteit van het spel maar een klein beetje verbeterd was, zijn er toch een aantal toevoegingen gedaan. In FIFA 95 kon je namelijk voor het eerst ook spelen met internationale teams. Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italiƫ, Braziliƫ en de Verenigde Staten waren aan FIFA 95 toegevoegd.

#3: FIFA 96

Een jaar later kwam FIFA 96 op de markt met verschillende toevoegingen. Hierna kon je elk jaar een nieuw FIFA spel op de markt vinden. In FIFA 96 kon je voor het eerst spelen met de namen van echte spelers. Ook waren er voor het eerst een aantal speciale 3D-functies aan het spel toegevoegd. Toch zaten er ook een aantal fouten in het spel. In het Braziliaanse team zaten een aantal spelers die allang gestopt waren met voetballen. Daarnaast had het team uit de Verenigde Staten nog niet de officiƫle spelers.

#4: FIFA 97

In FIFA 97 was de kwaliteit van het spel enorm verbeterd. De spelers leken veel echter, waardoor de speelervaring veel interessanter werd. Daarnaast werd Maleisiƫ in FIFA 97 toegevoegd. Ook was er voor het eerst spelcommentaar toegevoegd. Het commentaar werd gedaan door John Motson, Andy Gray en Des Lynam.

#5: FIFA: Road to World Cup 98

In het spel dat uitkwam in 1998 waren weer veel upgrades te vinden. Het spel werd steeds populairder en ook het grafische design had zich weer met een grote stap ontwikkeld. Meer teams en spelers waren toegevoegd en je had meer vrijheid in het kiezen van jouw favorieten. Daarnaast was het ā€˜t eerste spel dat ook populaire muzikanten in de soundtrack had.

#6: FIFA 99

In FIFA 99 was het Maleisische team weer afgeschaft. Echter waren er wel weer andere competities toegevoegd. Zo kon je nu ook de Belgische en Portugese competitie spelen. Ook kon je teams die niet in de topcompetitie zaten, tegen elkaar laten spelen.

#7: FIFA 2000

In het FIFA spel van 2000 waren een aantal karakters toegevoegd. Zo was Sol Campbell opgenomen en waren zijn acties terug te zien in het spel. Ook kon je Robbie Williams zien zingen in de start van het spel.

#8: FIFA 2001

FIFA 2001 was het eerste FIFA spel dat je ook online kon spelen. Dit was een enorm belangrijke stap waardoor wereldwijd steeds meer mensen FIFA konden spelen. Daarnaast waren er in FIFA 2001 nog een aantal andere toevoegingen gedaan. Zo waren bijvoorbeeld de emblemen van de teams te vinden op het scherm.

#9: FIFA Football 2002

In FIFA Football 2002 was het spel weer een stukje verder doorontwikkeld. Het was onder andere het laatste spel waarbij je met het Japanse nationale team kon spelen, omdat daarna de rechten van Japan werden verkocht aan Konami.

#10: FIFA Football 2003

In het FIFA spel van 2003 was er een grote vooruitgang in de spelers. Zo waren Ronaldinho en Thierry Henry enorm ontwikkeld waardoor ze nog meer leken op de originele spelers wat een enorm leuke toevoeging was voor fans. Ook kon je voor het eerst in dit spel de bal naar een teamlid te tikken, waardoor je makkelijker kon overspelen binnen een team.

#11: FIFA Football 2004

Met de introductie van FIFA Football 2004 was het ook mogelijk om lager gerankte teams in competities te laten meespelen. Hierdoor kwam er een veel grotere diversiteit in het spel. Ook werd het gemakkelijker om twee spelers te laten samenspelen.

#12: FIFA Football 2005

In 2005 kwam er een speciale functie terug in het FIFA spel. Nu kon je zelf weer spelers creƫren, wat een leuke toevoeging aan het spel was. Daarnaast was dit de eerste versie waar je de gehele Mexicaanse competitie kon spelen.

#13: FIFA 06

Ook in 2006 waren er weer verschillende ontwikkelingen binnen het spel. Nu was de wisselwerking tussen de spelers weer een stuk gemakkelijker waardoor het spelen nog leuker werd. Ook was er een functie toegevoegd waarbij je kan kiezen hoe goed de spelers met elkaar konden samenspelen.

#14: FIFA 07

In 2007 werd in het FIFA spel de Emiraten en het Wembley Stadium toegevoegd om mee te spelen. Ook kon je zelf teams maken om mee te spelen. Hierdoor kon je zelf je eigen team samenstellen wat weer een leuke extra uitdaging was.

#15: FIFA 08

In FIFA 2008 werd er een nieuwe functie toegevoegd die ā€œBe a Proā€ werd genoemd. Met deze functie kon je ervoor kiezen om alleen maar Ć©Ć©n speler in het veld te besturen. De rest van de spelers speelden vanzelf. Daarnaast waren er ook weer een aantal competities aan het spel toegevoegd. Zo kon je nu ook met de competitie van Ierland en AustraliĆ« spelen.

#16: FIFA 09

De online speelervaring was weer verbeterd in FIFA 09, waardoor spelers nog gemakkelijker online konden spelen en nieuwe teams konden creƫren en met verschillende teams konden samenspelen. Ook kon je voor het eerst zelf besturen hoe een doelpunt werd gevierd.

#17: FIFA 10

Ondertussen was het alweer 2010 en waren er weer een aantal functies aan het FIFA spel toegevoegd. In dit spel was er een nieuwe assistent-manager toegevoegd aan het spel die verschillende en nieuw geĆÆntroduceerde taken kon uitvoeren.

#18: FIFA 11

In 2011 kwam FIFA 11 uit met wederom vernieuwde functies. Zo kon je nu voor het eerst zelf kiezen wie je wilde spelen: de manager of de speler. Ook kon je voor het eerst doelman zijn. Dit verbrede de speelervaring weer enorm.

#19: FIFA 12

FIFA 12 was het eerste spel dat je ook in Mac OS kon spelen waardoor het spelen van FIFA nog meer populariteit won. Daarnaast konden de spelers op het veld nog makkelijker en gedetailleerder bestuurd worden.

#20: FIFA 13

In 2013 waren er weer een aantal functies in het spel opgenomen, waardoor je met nog meer detail kon spelen. ā€œAttacking Intelligenceā€ was Ć©Ć©n van die functies die aan FIFA 13 was toegevoegd.

#21: FIFA 14

In FIFA 14 werd een functie die menselijke intelligentie werd genoemd toegevoegd aan het FIFA spel. Daarnaast waren er ook een aantal belangrijke kenmerkende doelvieringen aan FIFA 14 toegevoegd. Je kon nu Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Gareth Bale hun doelvieringen zien herbeleven.

#22: FIFA 15

In 2015 kon je voor het eerst met alle 20 stadiums van de eredivisies spelen. Daarnaast was het scoreboard van de eredivisie ook aan het spel toegevoegd.

#23: FIFA 16

In 2016 was het eindelijk zover: voor het eerst waren ook vrouwelijke spelers aan het spel toegevoegd. Hierdoor werd het spel ook weer een stuk populairder onder de vrouwelijke liefhebbers.

#24: FIFA 17

In 2017 werd voor het eerst de fictieve Alex Hunter toegevoegd aan het FIFA spel waarmee je speciale functies kon uitvoeren.

#25: FIFA 18

2018 was een leuk FIFA jaar voor Nederland: voor het eerst kon je namelijk de beroemde ā€˜Cruyff turnā€™ als nieuwe vaardigheid vinden in het spel.

#26: FIFA 19

In FIFA 2019 werd onder andere de UEFA Champions League toegevoegd aan het spel. Daarnaast zijn Martin Tyler en Alan Smith weer de reguliere commentators. In de UEFA Champions League hoor je echter van Derek Rae en Lee Dixon.

#27: FIFA 20

In FIFA 20 zagen we voor het eerst een speciale functie waarmee je ook kon straatvoetballen. Daarnaast was Zinedine Zidane voor het eerst een belangrijke sterspeler in FIFA.

#28: FIFA 21

FIFA 21 is het meest recentelijke FIFA spel wat nu op de markt is met weer nieuwe functies en nieuwe spelers die het spel weer een stuk interessanter maken.

FIFA game blijft na tientallen jaren ongekend populair

Ondertussen zijn we 28 FIFA spellen verder en is het nog steeds een mega populair spel onder voetballiefhebbers. De FIFA-spellen zijn tegenwoordig te spelen via verschillende apparaten. Op die manier kan iedereen die een vorm van een spelcomputer heeft FIFA spelen. Of je het nou alleen speelt, met vrienden of online… Het is alle drie mogelijk en daarbij ook helemaal de moeite waard. EĆ©n van de belangrijke redenen waarom het spel FIFA zo ongekend populair blijft is dat het ieder jaar met zijn tijd mee groeit. Dit is bijvoorbeeld goed te zien aan de graphics vanuit 1993/1995 ten opzichte van 2000/2005. Laat staan de vergelijking met de nieuwste FIFA 2021, waar nep al bijna niet meer van echt te onderscheiden is.

Ook is de voetbalwereld zo veranderlijk en vliegen topspitsen, trainers en van alles en nog wat in het rond, waardoor een nieuwe FIFA met de juiste poppetjes bij de juiste teams, bijna niet kan uitblijven. Iets simpels als de voetbalshirts die ieder jaar per club veranderen, zijn allemaal zaken waar de gameontwikkelaars van EA en FIFA rekening mee moeten houden. Ondanks de redenen blijft het toch razendknap zo constant een goede game uit te brengen. We zijn onwijs benieuwd naar wat de toekomstige FIFA spellen ons allemaal te bieden gaan hebben.

Speel nu bij BetCity en ontvang een ā‚¬20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Ā© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie