Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Topfavoriet Max Verstappen kan alleen maar verliezen op Zandvoort

Topfavoriet Max Verstappen kan alleen maar verliezen op Zandvoort

Om 15:00 uur springt het licht op groen voor de Formule 1 Grand Prix Zandvoort 2022. Grote favoriet is Max Verstappen. De Nederlander is de regerend wereldkampioen, leider in de WK stand 2022 en titelverdediger op Zandvoort na zijn geweldige zege van vorig jaar. Kortom: topfavoriet Max Verstappen kan alleen maar verliezen op Zandvoort!

Oranjegekte door topfavoriet Max Verstappen

De Oranjegekte barstte al los toen vrijdag de eerste vrije trainingen werden verreden. Op zaterdag kwamen er nog eens honderd duizend racefans naar de badplaats om de kwalificatie live mee te maken. En op zondag tijdens de race? Dan is er van start tot finish een orkaan van geluid vanaf de tribunes te horen. Een geluid dat de bulderende Formule 1 auto’s bijna overstemd.

Volksfeest

Prachtig natuurlijk! Maar er is ook een keerzijde. De druk moet enorm zijn voor Max Verstappen. Het verwachtingspatroon is zo hoog, dat alleen een overwinning telt. Alles minder zal zorgen voor een begrafenisstemming na afloop van de race. En als er één niet de bedoeling is, dan is dat wel de vele fans met een kater naar huis sturen. Nee, het moet een volksfeest zijn, worden en blijven. De enige die daarvoor kan zorgen is Max zelf.

Verstappen start matig

De vrijdag zorgde voor wat lange gezichten hier en daar want Max Verstappen schoot bepaald niet flitsend uit de startblokken. Het zorgde ervoor dat de fans die de moeite hadden genomen om naar Zandvoort af te reizen ietwat teleurgesteld huiswaarts keerde, maar wel allemaal met de gedachten: het moet zaterdag en zondag allemaal pas echt gaan gebeuren.

Goede zaterdag

En die wens kwam uit, want Max Verstappen wist de trouwe racefans in het Oranje te belonen. Hij pakte tijdens de kwalificatie op indrukwekkende wijze de pole position voor de race van zondag. En daarmee schroefde de Limburger ongewild het verwachtingspatroon voor de race nog een beetje hoger op. Verstappen: “De steun die ik voel is ongelooflijk”, zo vertelde de Red Bull Racing kopman na de zaterdagsessie.

De race der races voor topfavoriet Max Verstappen

En dan zondag 4 september om 15:00 uur. Dan MOET het gebeuren. Verstappen begint vooraan de race en als hij goed weg is bij de start: wie haalt hem dan nog in? Een pitstop die misloopt? Motorpech? Of toch een stukje spanning? Iets wat we eigenlijk nog nooit gezien hebben bij Verstappen: zenuwen.

Kan hij 2 uit 2 scoren op circuitpark Zandvoort? Het zou een geweldige prestatie zijn, de kers op de taart, het toetje dat niet lekkerder kon. Maar wat als Charles Leclerc of Lewis Hamilton de champagnefles straks ontkurkt? Gelukkig is het strand dichtbij, zijn de temperaturen hoog en kan een frisse duik in de Noordzee veel goedmaken. Op de Sporttribune is er bovendien zo weer een ander sportief hoogtepunt om te volgen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie