Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Finale Coppa Italia 2022: Juventus – Inter Milan

Finale Coppa Italia 2022: Juventus – Inter Milan

De finale in de Coppa Italia 2022 gaat tussen Juventus en Inter Milan. De eindstrijd wordt op woensdag 11 mei uitgevochten in Stadio Olimpico te Rome en begint om 21:00 uur. Slaagt Matthijs de Ligt erin met Juventus een hoofdprijs te pakken of gaat Inter Milan met Denzel Dumfries en Stefan de Vrij er met de Coppa Italia 2022 vandoor?

Statistieken Coppa Italia 2022

De Coppa Italia 2022 begon met 128 teams. In 64ste finales werd het kaf van het koren gescheiden. In de 32ste finales waren er al wat serieuzere potjes omdat de Serie A ploegen die geen Europees voetbal speelden, instroomden. Maar in de 16e finale werd het pas echt spannend. Omdat er al duels tussen Serie A en Serie B clubs plaatsvonden.

Road to final: Juventus

Juventus stroomde echter in de achtste finales in en opende het bekertoernooi 2022 met een thuiswedstrijd tegen Sampdoria dat duel werd simpel gewonnen: 4-1 voor Juve.

Na die zege op Sampdoria stoomde de Oude Dame uit Turijn vrolijk door met een 2-1 zege op Sassuolo in de kwartfinale en dubbele overwinning op Fiorentina in de halve eindstrijd. Hierdoor staat Juventus dus in deze eindstrijd van de Coppa Italia van dit seizoen.

Road to final: Inter Milan

Inter Milan begon haar bekertoernooi dit seizoen tegen Empoli. Dat duel werd met 3-2 met de nodige moeite gewonnen door Internazionale. Vervolgens moest Inter aantreden tegen AS Roma, de tegenstander van Feyenoord in de Conference League finale. Inter won met 2-0 en drong door tot de halve finale.

Die halve eindstrijd leverde een treffen tegen stadsgenoot AC Milan op. In het Italiaanse bekertoernooi gaan die duels over twee wedstrijden. AC Milan – Inter eindigde in 0-0 en Inter – AC Milan werd een ruime 3-0 overwinning voor Inter dat daardoor de tegenstander is van Juventus in de finale van de Coppa 2022.

Wanneer is de finale van de Coppa Italia 2022

De finale van Coppa Italia 2022 wordt op woensdag 11 mei om 21:00 uur gespeeld in Stadio Olimpico te Rome. Wie gaat er met deze prijs vandoor en wint dus de beker? Wordt het Juventus of toch Inter Milaan? Volg al het nieuws over het Italiaanse bekertoernooi, Juventus en Inter vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl en scoor dagelijks het laatste voetbalnieuws.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie