Momenteel jij en 77 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie topper: Ajax Amsterdam – Twente Enschede

Eredivisie topper: Ajax Amsterdam – Twente Enschede

De topper van de zestiende speelronde in de Eredivisie is Ajax Amsterdam – Twente Enschede. Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen, terwijl FC Twente juist een prima seizoen doormaakt. Wie gaat er met de winst vandoor in deze kraker in de Nederlandse voetbalcompetitie? Sporttribune blikt vooruit op deze heerlijke pot!

Statistieken Ajax Amsterdam – Twente Enschede

De Head to Head statistieken laten een duidelijk overwicht voor de Amsterdammers zien. In de voorgaande drie onderlinge ontmoetingen tussen Ajax en Twente zagen we dat Ajax Amsterdam tegen de Tukkers twee keer wisten te winnen. Eén keer eindigde het onderlinge duel in een gelijkspel: 0-0.

Ajax speelde op 13 februari vorig jaar voor de laatste keer in Amsterdam tegen FC Twente. De Ajacieden wisten toen met 5-0 te winnen van de Tukkers.

Alfred Schreuder: “Ziektegolf over; basisspelers terug tegen FC Twente”

Ajax Amsterdam boekt de laatste tijd niet de beste resultaten in de Eredivisie. Volgens trainer Alfred Schreuder heeft dat ook te maken met de fitheid van de spelers. “We missen veel spelers door ziekte. Ik heb het er met de clubarts over gehad. Het kan aan het WK liggen dat er nu zoveel zieken zijn bij ons. Ik denk dat Bergwijn en Berghuis er tegen Twente bij kunnen zijn. Ik heb Jurriën Timber ook gesproken en dat leek ook beter te gaan. Jur is een onbetwiste basisspeler, die heb je wel nodig tegen wedstrijd zoals FC Twente”, vertelt de trainer van de Ajacieden.

Dusan Tadic: “Kansen beter benutten”

Volgens Ajacied Dusan Tadic moeten de Amsterdammers zich tegen FC Twente van hun beste kant laten zien. “We kunnen veel beter en moeten de kansen die we krijgen beter benutten. Wij moeten vaker scoren. Veel clubs kunnen dit seizoen kampioen worden. Wij moeten ervoor zorgen dat we aan het einde van het seizoen weer bovenaan staan”, aldus de Servische aanvaller.

Ron Jans: “Goede test voor ons”

Trainer Ron Jans kan zijn draai goed vinden bij FC Twente. Zijn team draait goed en boekt goede resultaten. De coach van de Tukkers kijkt opgewekt richting het duel tegen Ajax. “Het gaat goed met ons. Maar het staat allemaal heel erg dicht bij elkaar. We staan vijfde dat is mooi en dat willen we graag volhouden. Maar met Ajax-uit komt er een hele goede test in de competitie aan voor ons”, aldus trainer Jans.

Twente verdediger Robin Pröpper: “Scherp zijn tegen Ajax”

Ook Robin Pröpper kijkt vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Ajax. “We doen niks onder voor een aantal clubs. Maar andersom doen zij ook niet onder voor ons. Ik denk dat het heel dicht bij elkaar ligt. Dan moet je de druk opvoeren en dit soort wedstrijden winnen. We moeten scherp zijn tegen Ajax”, besluit Pröpper.

Wanneer is Ajax Amsterdam – Twente Enschede

De Eredivisie wedstrijd Ajax – Twente wordt op zaterdagavond 14 januari in de Johan Cruijff Arena gehouden. Deze op papier geweldige voetbalwedstrijd begint om 21:00 uur.

Kan Ajax koploper Feyenoord in het vizier houden door van Twente te winnen of gaan de Tukkers zich echt met de koppositie bemoeien door ook van Ajax te winnen? Volg het allemaal vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie