Momenteel jij en 61 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europa League: Ajax Amsterdam – Young Boys

Europa League: Ajax Amsterdam – Young Boys

Wie kijkt er niet naar uit? Donderdagavond 11 maart: Ajax Amsterdam – Young Boys! Een mooie affiche in de achtste finales van de UEFA Europa League 2020 – 2021. Kunnen de Amsterdammers een goede stap zetten richting de kwartfinales of blijken de Zwitsers van Young Boys een stugge tegenstander die moeilijk te kloppen is? Coach Erik ten Hag heeft er alvast vertrouwen in: “We spelen goed en het vertrouwen is groot.”

Erik ten Hag over Ajax Amsterdam – Young Boys: “Het zit goed in elkaar”

De hoofdcoach van Ajax is trots dat zijn ploeg bij de laatste zestien zit, maar wil graag meer. Veel meer. En Young Boys lijkt dan een horde die te nemen valt, al is de oefenmeester daar zelf nog niet zo zeker van: “Als je in staat bent om Leverkusen uit te schakelen, en zelfs twee keer van ze weet te winnen, dan heb je een heel goede ploeg. Het is echt een team, een eenheid met een heel goede mentaliteit. Ze gaan heel direct naar de goal van de tegenstander. En dan komen ze echt met een overval, met vier of vijf spelers. Het zit goed in elkaar.”

Op het persmoment gaf Ten Hag ook aan dat hij nog even met Peter Bosz, trainer van Bayer Leverkusen, heeft gesproken om wat tips uit te wisselen: “We hebben wel even contact gehad met Peter. Natuurlijk. De informatie van Peter en Hendrie Krüzen kunnen we goed benutten, want Young is gewoon een goede ploeg!”

Ook Davy Klaassen is klaar voor de ontmoetingen met BSC Young Boys. Op de persconferentie sprak hij met name over zijn herinneringen aan Miralem Sulejmani. Klaassen speelde met hem samen toen hij voor Ajax uitkwam en tegenwoordig speelt Sulejmani voor Young Boys. Daarnaast liet Klaassen zijn gedachten nog even teruggaan naar vier jaar geleden toen Ajax in de finale stond van de Europa League. Kan dat nu weer? “Die finale zal altijd in je achterhoofd blijven zitten, maar het is niet zo dat ik daar nu elke dag aan denk”, zei Klaassen. “Maar voor nu is het nog wel wat vroeg om aan een finale te denken. Of het realistisch is? Dat zullen we moeten bekijken. Ik denk wel dat we er met de week beter in komen, maar je hebt ook met tegenstanders te maken.”

Vormpeil Ajax Amsterdam – Young Boys

Ajax gaat deze heenwedstrijd in met een heerlijke statistiek. De Amsterdammers hebben al 19 duels niet verloren. De laatste verliespartij was de CL-wedstrijd tegen Atalanta Bergamo: 0-1 op 9 december van het vorige jaar.

De laatste vijf wedstrijden eindigden in vier zeges en één gelijkspel. Er werd achtereenvolgens gewonnen van: Sparta (4-2), OSC Lille (2-1), SC Heerenveen (0-3) en afgelopen weekeinde van FC Groningen (3-1). Het enige puntverlies werd in Eindhoven geleden. Tegen PSV werd het 1-1.

Young Boys heeft ook al negentien wedstrijden niet verloren! Deze opvallende statistiek (beide 19 duels ongeslagen) komt doordat Young Boys op 13 december 2020 voor het laatst een nederlaag leed. Op die dag was Servette met 1-2 te sterk in de Zwitserse voetbalcompetitie.

De koploper in de Zwitserse Super League heeft echter wel een vormdipje. De afgelopen drie wedstrijden eindigden in een gelijkspel. Hierdoor is het vertrouwen bij de ploeg toch een stukje teruggelopen en wellicht kan Ajax daar in dit tweeluik van profiteren.

Programma Europa League achtste finales:

18:55 uur: AFC Ajax Amsterdam – BSC Young Boys
18:55 uur: Dynamo Kiev – Villarreal
18:55 uur: AS Roma – Shakhtar Donetsk
18:55 uur: Olympiakos FC – Arsenal FC
21:00 uur: Tottenham Hotspur – Dinamo Zagreb
21:00 uur: Manchester United – AC Milan
21:00 uur: Slavia Praag – Rangers FC
21:00 uur: Granada – Molde FK

Volg al het voetbalnieuws via onze nieuwspagina en klik op voetbal voor de laatste nieuwtjes, voorbeschouwingen en Beat the Odds analyses.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie