Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune

Ajax breekt los in tweedehelft tegen Young Boys

Ajax heeft erg goede zaken gedaan vanavond in het Europa League duel met als tegenstander Young Boys. Met een klinkende 3-0 zege liet Ajax van zich gelden en wist hierdoor een goede uitgangspositie voor zichzelf te creëren in het tweeluik duel. De ploeg uit Amsterdam lijkt goed op weg te zijn naar de kwartfinales van de Europa League!

Wijzigingen door Ajax-coach Ten Hag

Ajax-coach Erik ten Hag bracht na afgelopen weekend twee wijzigingen door. Dit ten opzichte van de overwinning op FC Groningen afgelopen zondag. Zo wijzigde Antony en Devyne Rensch in plaats van Mohammed Kudus en Sebastien Haller in de vaste Amsterdamse formatie.
De eerste grote kans viel op Antony met een voorzet van Dusan Tadic, maar de inzet van de vleugelspeler werd tegengehouden door doelman Guillaume Faivre. Ook Ryan Gravenberch schoot tervergeefs op doel, maar werd eveneens uitstekend gepakt door de Young Boys doelman.

Ook David Neres schoot in het zijnet. Ajax kon zijn dominante manier van spelen lange tijd van de wedstrijd niet omzetten en verzilveren naar doelpunten. De gehele eerste helft werd er niet gescoord.

Tweedehelft breekt Ajax los

Ajax bleef in de tweede helft naar voren schuiven en het doelpunt kwam uiteindelijk in de 61e minuut met het spelen van Tadic in Davy Klaassen, die krachtig het net vond. Neres had er meteen 2-0 van moeten maken, maar hij had zijn schot van dichtbij geblokt.
In de 70e minuut kon Tadic zich vrijwel alleen nog laten gelden en werd knap gevonden door Neres, al schoot de speler vervolgens naast. Tadic maakte er tien minuten later wel 2-0 van toen het schot van Nicolas Tagliafico werd geblokkeerd in het pad van de Serviër en wist hierdoor de tweede treffer van de avond te maken. Een overwinning van Ajax leek hierna zo goed als zeker te zijn.

Invaller Brobbey deed ook nog een duid in het zakje en schoot – na een eerder gemiste kans tegen de paal – in de laatste minuten het derde doelpunt van de avond in het net bij Young Boys.

Al met al heeft Ajax deze donderdagavond in de Johan Cruijff Arena een knappe prestatie neergezet tegenover Young Boys. De ploeg lijkt met een 3-0 overwinning dan ook stevig in het zadel te zitten voor de returnwedstrijd op donderdag 18 maart.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+