Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ajax – Feyenoord: de Klassieker!

Ajax – Feyenoord: de Klassieker!
Poll

Wie wint de Klassieker?

55%
9%
36%

Komende zondag is het weer tijd voor de enige echte voetbalklassieker van Nederland: Ajax – Feyenoord. Dit duel volgt na een bewogen Europees weekje waarin Ajax in de Champions League werd uitgeschakeld en Feyenoord in Rotterdam de kwartfinales van de Conference League haalde zonder trainer Arne Slot, die vanwege corona thuiszit. Sporttribune blikt vooruit op de Klassieker: Ajax – Feyenoord.

Statistieken Ajax – Feyenoord

De laatste vijf keer dat de aartsrivalen uit Amsterdam en Rotterdam tegenover elkaar stonden won Ajax! De laatste zege van Feyenoord dateert daarom al van 27 januari 2019, ruim drie jaar geleden! Feyenoord pakte toen wél flink uit door met 6-2 te winnen in de eigen Kuip.

Ditmaal wordt de Klassieker in de Johan Cruijff Arena gespeeld en daar is Ajax nog veel langer oppermachtig. In 2015 wist Feyenoord nog een puntje te scoren in de hoofdstad, maar meer zat er de afgelopen jaren niet in. De laatste keer dat Feyenoord won in Amsterdam? Dat was op 28 augustus 2005!

Op de hieronder bijna historisch aandoende beelden die FR1908 op Twitter plaatste, is te zien hoe Feyenoord zegeviert tegen de Amsterdamse formatie.

Ajax uitgeschakeld in Champions League

De aanloop naar de Klassieker verliep van Ajax allesbehalve soepel. De Eredivisie wedstrijden die de ploeg van trainer Erik ten Hag speelde in de afgelopen weken werden moeizaam gewonnen en afgelopen dinsdag was het Portugese Benfica met 0-1 te sterk voor de Amsterdammers die door dit verlies in de Johan Cruijff Arena zijn uitgeschakeld in het UEFA Champions League toernooi.

Erik ten Hag: “Verliezen is altijd pijnlijk, maar verliezen uit een vrije trap dat geen vrije trap was maakt het extra bitter.”

Feyenoord plaatste zich voor kwartfinales Europe Conference League

Feyenoord beleefde in tegenstelling tot Ajax juist wél een leuke week. Het won in een bomvolle, sfeervolle Kuip met 3-1 van Partizan Belgrado en plaatste zich daarmee gemakkelijk voor de kwartfinales van de Europe Conference League. Enige minpuntje was de positieve test van hoofdtrainer Arne Slot en de assistent-coach van Feyenoord. Of zij er zondagmiddag bij de Klassieker tegen Ajax weer bij zullen zijn, is nog niet duidelijk, maar de mooie Europese avond van afgelopen donderdag zal ze ongetwijfeld helpen bij het herstel van de COVID-19 besmetting.

Wanneer is Ajax – Feyenoord

De Klassieker Ajax – Feyenoord wordt op zondag 20 maart om 14:30 uur gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Ajax begint aan de topper als koploper. De Amsterdammers hebben 63 punten uit 26 wedstrijden. Feyenoord staat momenteel derde. De ploeg uit Rotterdam-Zuid behaalde tot nu toe 56 punten, eveneens uit 26 duels.

Het duel uit de 27e speelronde van de Nederlandse Eredivisie staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, de Klassieker, Ajax en Feyenoord vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie