Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Dé Klassieker: Ajax – Feyenoord

Dé Klassieker: Ajax – Feyenoord

In de Johan Cruijff Arena wordt zondag 19 maart dé klassieker Ajax – Feyenoord gespeeld. De bezoekers uit Rotterdam zijn koploper in de Eredivisie. De voorsprong op de Amsterdammers is drie punten en dus kan Ajax op gelijke hoogte komen met Feyenoord. Een echte klassieker dus! Sporttribune blikt vooruit op de kraker der krakers Ajax Amsterdam – Feyenoord Rotterdam!

Statistieken Ajax – Feyenoord

Voor aanvang van deze mega kraker in de Nederlandse voetbalcompetitie liggen de kaarten open en bloot op tafel. Feyenoord is eerste met 58 punten. Dat zijn er drie meer dan Ajax.

Eerder dit seizoen reisde Ajax af naar Rotterdam. De Amsterdammers kwamen met knikkende knieën aan bij de Kuip en dat bleek niet zonder reden. Feyenoord startte fel en was in de eerste helft veel beter dan de gasten uit Amsterdam. De 1-0 voorsprong dankzij een treffer van Igor Paixao was dan ook volkomen terecht.

Na de pauze herpakte Ajax zich en wist de ploeg van coach Heitinga het spel langzaam maar zeker naar zich toe te trekken. De 1-1 was enigszins gelukkig, maar telde wel. Klaassen wilde een voorzet van links voorgeven met het hoofd maar vond daarbij het been van een Feyenoorder. Hierdoor viel de bal in het doel: 1-1. Dit was ook de eindstand.

John Heitinga (trainer Ajax): “Natuurlijk zijn wij de favoriet”

Met een flinke dosis Amsterdamse bluf blikt Ajax trainer John Heitinga vooruit op de kraker der krakers. Hij neemt daarin bepaald geen blad voor de mond als het gaat om de kansen voor zijn ploeg: “Natuurlijk zijn wij favoriet. We spelen thuis en komen van ver. Een groot compliment naar de jongens. Zes weken geleden stonden we vijfde en nu zijn we bij winst op Feyenoord gedeeld koploper.

“We hebben nu een keer geen midweeks programma, dus de jongens zijn uitgerust. Een aantal jongens zal maandag met Jong Ajax spelen, dat is ook goed voor de ontwikkeling. Dat is dan een keuze die je maakt. Morgen komen we terug op dit duel en dan gaat het vizier vol op Feyenoord.”

Dusan Tadic: “Ajax is in volle Arena altijd favoriet”

Aanvoerder Dusan Tadic zal zijn ploeg vorige week tegen Heerenveen geweldig starten en vervolgens een voorsprong van drie doelpunten toch nog bijna weggeven. Toch denkt hij dat Ajax klaar is voor de Klassieker: “Ja, ik denk het wel”, zegt de Ajacied op het clubkanaal.

Tadic vervolgt: “Je ziet dat we elke week fitter en scherper worden. Wij zijn zeker in staat om te winnen tegen Feyenoord. Ajax is in een volle Arena altijd de favoriet”, besluit Tadic zijn voorbeschouwing op de Klassieker in Amsterdam.

Arne Slot (trainer Feyenoord): “Zege op Shakhtar geeft vertrouwen voor zondag”

Feyenoord won gisteravond in de Europa League met maar liefst 7-1 van Shakhtar Donetsk. Een betere generale voor de Klassieker is haast niet te bedenken. Het vertrouwen is dan ook groot bij Feyenoord: “Ajax is natuurlijk een geweldig affiche. Maar het blijft lastig om na een wedstrijd op donderdagavond zo snel weer te moeten spelen, zeker tegen een sterke tegenstander als Ajax. Maar deze wedstrijd en uitslag geven natuurlijk ook veel vertrouwen en voldoening richting zondag.”

Orkun Kökçü: “De Klassieker maakt veel los bij ons”

“Dit is de belangrijkste uitwedstrijd van het jaar voor Feyenoord”, zegt Kökçü die respect heeft voor de Ajacieden. “De spelers van Feyenoord en Ajax hebben geen hekel aan elkaar, er is veel respect, we kennen elkaar door en door. Ik speel al jaren tegen Jurriën Timber en Kenneth Taylor. Buiten het veld lachen we met elkaar, maar het is wel zo dat de Klassieker binnen de lijnen veel los maakt bij ons allemaal. Dan zijn we even geen vrienden”, aldus de aanvoerder van de Rotterdamse club die zonder OneLove aanvoerdersband zal spelen zondag.

Wanneer is Ajax – Feyenoord

Dé Klassieker Ajax – Feyenoord zal op zondag 19 maart worden gespeeld. De wedstrijd in de Johan Cruijff Arena zal om 14:30 uur beginnen als scheidsrechter Danny Makkelie voor het eerst de scheidsrechterfluit zal hanteren in deze editie van de enige echte voetbalklassieker van Nederland.

Ajax treedt tegen Feyenoord aan zonder Kaplan. De Marokkaan kampt al geruime tijd met knieklachten. Bij Feyenoord is de ziekenboeg iets groter. Justin Bijlow heeft zijn pols nog in het gips en zal dus niet op doel staan. Ook Hartman, Timber en Walemark zullen niet in actie komen vanwege blessures.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie