Momenteel jij en 81 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Start Eredivisie seizoen 2023 – 2024: Ajax – Heracles

Start Eredivisie seizoen 2023 – 2024: Ajax – Heracles

Het Eredivisie seizoen 2023 – 2024 gaat dit weekend van start. Ajax begint de nieuwe competitie met een thuiswedstrijd tegen Heracles. Sporttribune.nl blikt vooruit op het competitieduel Ajax – Heracles Almelo in de Johan Cruijff Arena.

Statistieken Ajax – Heracles

Vorig seizoen speelde Heracles in de Keukenkampioen Divisie en club uit Almelo kwam dus nu in actie tegen Ajax, dat in de Eredivisie op plek drie eindigde. Dankzij het kampioenschap van Heracles staat er dit jaar wel weer twee onderlinge duels op het programma.

Twee seizoenen geleden reisde de club uit Almelo voor het laatst af naar onze hoofdstad. Ajax wist het thuispubliek te trakteren op een ruime zege door met 3-0 te winnen. In Almelo had Ajax het dat seizoen lastiger. De Amsterdammers keerden met slechts één punt terug naar huis, omdat Heracles knap stand hield en een 0-0 eindscore wist te behalen.

Maurice Steijn: “Puzzel past elke week een stukje beter in elkaar”

Ajax-trainer Maurice Steijn kwam deze zomer over van Sparta Rotterdam en heeft hard gewerkt aan een nieuw team bij de Amsterdamse club. “Gedurende de voorbereiding heeft het elftal zich gevormd. Je kijkt welke spelers passen in het systeem van hoog druk zetten. Daar pas je dan het team op aan. Het is leuk om te zien dat dat elke week een stukje van de puzzel beter in elkaar past”, zo begint de trainer van de Amsterdammers zijn voorbeschouwing op speelronde één.

“Heel veel zin in het duel tegen Heracles Almelo”

Trainer Steijn heeft er dus vertrouwen in en dat is hard nodig, want aanstaande zaterdag wordt de eerste competitiewedstrijd tegen Heracles gespeeld. “Ajax wil en moet altijd winnen en ook attractief voetbal spelen. Er zit veel creativiteit en discipline in deze groep, dus ik ga met heel veel zin en vertrouwen het eerste competitieduel tegen Heracles in”, zo besluit Steijn.

John Lammers: “Ons doel is handhaving in de Eredivisie”

Heracles Almelo promoveerde dit seizoen terug naar de Eredivisie. Er staat met Ajax in Amsterdam direct een topper op het programma van trainer John Lammers. “Het is geweldig om met deze club in de Eredivisie te mogen spelen. Ik ben trots op wat we als club hebben bereikt. Onze doel voor dit seizoen zal zijn handhaving in de Eredivisie zijn”, zo zegt trainer Lammers in zijn vooruitblik op de reis naar Amsterdam.

“Iedereen moet zich aan taak houden tegen Ajax”

De trainer van de Heraclieten ziet kansen voor zijn team om te winnen van Ajax in de Johan Cruijff Arena. “We hebben de afgelopen zes weken afspraken gemaakt en toegewerkt naar dit moment: de competitiestart. Iedereen weet wat zijn taak is. Als we kans willen maken tegen Ajax, zal iedereen zich aan die taak moeten houden”, zo besluit Lammers zijn vooruitblik op de Eredivisie start van de Overijsselse club bij Ajax.

Wanneer is Ajax – Heracles

De Eredivisie ontmoeting Ajax – Heracles Almelo wordt op zaterdag 12 augustus gespeeld in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. De partij tussen beide profclubs uit Nederland begint om 20:00 uur.

De KNVB heeft Jeroen Manschot aangewezen als scheidsrechter voor Ajax – Heracles Almelo. Manschot krijgt daarbij ondersteuning van assistent-scheidsrechters Rens Bluemink en Patrick Inia, terwijl Robin Hensgens de vierde official is.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie