Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Ajax – RKC Waalwijk zondagmiddag potje in Eredivisie

Ajax – RKC Waalwijk zondagmiddag potje in Eredivisie

In de 21e speelronde van de Eredivisie is Ajax – RKC Waalwijk één van zondag wedstrijden Kan Ajax opnieuw winnen in de Nederlandse competitie? Of kan RKC Waalwijk verrassen in Amsterdam? Sporttribune.nl blikt vooruit op dit competitieduel.

Statistieken Ajax – RKC Waalwijk

In de voorgaande vijf onderlinge duels tussen Ajax en RKC waren er vijf overwinningen voor Ajax te noteren. De Amsterdammers verliezen eigenlijk nooit van de club uit Waalwijk. De laatste keer dat er punten werden gemorst tegen RKC was in 2013. Toen werd het in Amsterdam 0-0.

Toch mag RKC Waalwijk niet onderschat worden. Ajax heeft 40 punten uit 20 duels en is derde. De tegenstander van deze late zondagmiddagwedstrijd heeft 26 punten en staat op een keurige negende plek van de Eredivisie. Eerder deze competitie was Ajax met 4-1 succesvol in de uitwedstrijd in het Mandemakers Stadion.

In tien uitduels pakte de ploeg van Joseph Oosting acht punten en kwam het slechts achtmaal tot scoren. Sinds de jaarwisseling heeft RKC Waalwijk zes competitiewedstrijden gespeeld. Ook daarin wordt het beeld tussen de thuis- en uitduels flink bevestigd. In Noord-Brabant bleef de ploeg ongeslagen met zeven punten uit drie duels. Op vreemde bodem was er een verlies bij FC Volendam en tweemaal een gelijkspel in Rotterdam, op bezoek bij Sparta en Excelsior.

John Heitinga (Ajax): “Gezonde strijd voor basisplaatsen tegen RKC”

Heitinga zal met veel vertrouwen toewerken naar de thuiswedstrijd tegen RKC. Ajax wist immers midweeks FC Twente in de eigen Grolsch Veste te verslaan. En dat lukt bijna geen enkele ploeg. Hierdoor is Ajax door naar de kwartfinales van de KNVB beker. “Het is heel goed voor het zelfvertrouwen dat we van FC Twente winnen. Hier kunnen we verder mee.”

Opstelling

Over de opstelling voor het Eredivisie wedstrijd tegen RKC geeft Heitinga dezelfde mensen op als tegen FC Twente. “Ik geef deze jongens nu het vertrouwen, maar dat betekent niet dat we de rest van het seizoen in dezelfde opstelling spelen. Er kan vermoeidheid komen door de vele wedstrijden. En iedere keer kijk ik wat een tegenstander precies vraagt. Die gezonde concurrentiestrijd hebben we ook zondag tegen RKC weer nodig.”

Joseph Oosting (trainer RKC): “Vanaf eerste minuut scherp zijn tegen Ajax”

RKC kan elk punt goed gebruiken, maar zal niet met de verwachting dat het gaat winnen naar Amsterdam afreizen. Trainer Joseph Oosting vertelt wat ze wel voor ogen hebben: “De uitwedstrijd bij Ajax is weer een mooie uitdaging van mijn jongens om er het maximale eruit te halen. We zullen vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn, want Ajax zal snel willen scoren.”

Veilig spelen

RKC is bezig zich vroeg in het seizoen veilig te spelen, maar daar zijn nog wel wat winstpotjes voor nodig. “Voor ons telt elk punt. We moeten zorgen dat we ons veilig spelen en dan zien we wel verder. We weten dat we met Ajax als opponent tegen een zeer goede ploeg gaan spelen, dus alles wat we daar halen zie ik als een bonus.”

Wanneer is Ajax -RKC Waalwijk

De Eredivisie wedstrijd Ajax Amsterdam – RKC Waalwijk is op zondag 12 februari en begint om 16:45 uur. Ajax is zo goed als compleet fit. Alleen Baas, Grillitisch en Kaplan kampen met lichte blessures. Bij RKC Waalwijk ontbreekt de Deen Bareth vanwege een blessure.

Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, RKC en Ajax vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online nieuwsplatform waar je dagelijks nieuwe voorbeschouwingen leest!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie