Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Europa League: Ajax – Union Berlin

UEFA Europa League: Ajax – Union Berlin

In de play offs van de Europa League speelt Ajax op donderdag 16 februari een thuisduel. De Amsterdammers ontvangen in de eigen Johan Cruijff Arena het Duitse Union Berlin. Sporttribune blikt vooruit op een Europees avondje voetbal met de wedstrijd Ajax- Union Berlin als mooie aftrap.

Statistieken Ajax – Union Berlin

Beide clubs stonden in het verleden slechts een keer eerder tegenover elkaar. In 2020 werd er een oefenduel gespeeld. Dat vriendschappelijke duel werd een 2-2 gelijkspel. Ajax kwam in de eerste helft op 1-0 dankzij een treffer van Carl Eiting. Dat was ook de ruststand.

In de tweede helft trof Union direct tweemaal raak waardoor de Amsterdammers moesten scoren om op gelijke hoogte te komen. Dat lukte dankzij een goal van Ekkelenkamp. De 2-2 van zijn voet bepaalde de eindstand in dit oefenpotje.

John Heitinga: “Union staat tweede in de Bundesliga”

Ajax gaat zich opmaken voor de zestiende finales van de UEFA Europa League. Trainer John Heitinga denkt na over zijn opstelling tegen de Duitse ploeg. “We zullen gaan kijken welk elftal het best tot zijn recht komt om te gaan spelen tegen Union Berlin. Ze staan niet voor niets tweede in de Bundesliga. Het is een beetje een vergelijkbaar systeem als RKC. Gisteren (zaterdag, red.) winnen ze van Leipzig (1-2 zege, red.)”, analyseert trainer Heitinga.

“Vertrouwen tanken tegen Union”

Toch heeft de Duitse ploeg weinig verrassingen voor de Ajacieden, voorspelt trainer Heitinga. “We weten hoe ze willen spelen. Daarin gaan wij kijken hoe wij denken op ons best te zijn. We spelen thuis en willen het op onze manier doen. Het is een mooie kans voor ons om de fase waarin wij zitten – het tanken van zelfvertrouwen – een goed vervolg te geven”, vertelt de trainer van Ajax.

Urs Fischer: “Het wordt een zware opgave tegen Ajax”

FC Union Berlin trainer Urs Fischer is er klaar voor om naar Amsterdam te reizen voor de ontmoeting met AFC Ajax. “Ik weet zeker dat de sfeer in Arena geweldig wordt als er vijftigduizend man zit. Dit is een geweldige loting. Ajax is een club met een prachtige geschiedenis. Het wordt een zware opgave, maar elke opdracht is te tackelen”, vertelt de trainer van de Nederlandse verdediger Danilho Doekhi en aanvaller Sheraldo Becker.

“Wij stoppen pas als de scheidsrechter affluit”

Union Berlin heeft sinds 13 november vorig jaar niet meer verloren. De lange ongeslagen reeks werd ook afgelopen weekend doorgetrokken in de Bundesliga wedstrijd tegen RB Leipzig (1-2). Volgens trainer Fischer is dat niet voor niets. “Om bepaalde dingen goed te doen heb je solidariteit nodig, teamgeest, mentaliteit gedurende negentig minuten en onvermoeibaarheid. Dat is hoe overwinningen zoals mogelijk zijn. Het team stopt pas als de scheidsrechter affluit”, waarschuwt trainer Fischer tot slot.

Wanneer is Ajax – Union Berlin

De UEFA Europa League zestiende finale wedstrijd Ajax – Union Berlin wordt op donderdag 16 februari gespeeld. De aftrap in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam is om 18:45 uur.

Volg alles rondom de Europa League, Union Berlin en Ajax vanaf de eerste rang via je eigen online stoeltje op Sporttribune.nl en lees elke dag vanaf de pc, tablet of smartphone de nieuwe voetbal- of sportvoorbeschouwingen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie