Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK Qatar 2022: Argentinië – Mexico

WK Qatar 2022: Argentinië – Mexico

Op het WK voetbal 2022 in Qatar staat in de speelronde 2 de Zuid-Amerikaanse clash Argentinië – Mexico gepland. De Argentijnen gingen zeer verrassend onderuit tegen Saudi-Arabië en dus is winst op Mexico noodzakelijk. De Mexicanen startte het WK in Qatar met een 0-0 gelijkspel tegen Polen en hebben de punten dus ook hard nodig. Sporttribune blikt vooruit op Argentinië – Mexico.

Statistieken Argentinië – Mexico

De laatste Latijns-Amerikaanse clash tussen de Argentijnen en Mexicanen vond plaats in 2019. Een oefenwedstrijd, die nooit als een vriendschappelijk duel wordt gezien in beide landen, eindigde in een eclatante 4-0 overwinning voor Argentinië.

Het wordt de 32e ontmoeting ooit, waarbij er tot nu toe vijftien zeges voor de Argentijnen te noteren vielen en Mexico slechts viermaal als winnaar van het veld stapte. Alle overige ontmoetingen (12) eindigden in een gelijkspel.

Argentijnen ‘boos’ om afgekeurde goals

Wie denkt dat er sprake is van paniek in Argentinië omdat er verloren werd van Saudi- Arabië die heeft het mis. Het land staat nog volledig achter hun elftal en geeft de schuld van de nederlaag aan de arbitrage.

Volgens fans, volgers en zelfs spelers van Argentinië ging het om millimeterwerk. De seleccion Argentinia wist in de eerste helft swingend door de Arabische defensie te dribbelen. Maar zag maar liefst drie goals afgekeurd worden wegens buitenspel. Minimaal twee treffers hadden volgens de Argentijnen gewoon geteld moeten worden. Dat gebeurde niet. En dus moet er nu tegen buurland Mexico gewonnen worden om kans te blijven maken op de wereldtitel.

Mexico klaar voor volgende opdracht

De Mexicaanse voetbalploeg put vertrouwen uit het puntje dat ze tegen Polen haalde. Superster Robert Lewandowski werd geneutraliseerd. De spits van FC Barcelona kon zelfs vanaf de penaltystip niet tot scoren komen. Hierdoor groeit bij Mexico het vertrouwen dat ook Messi gestopt kan worden als beide landen elkaar treffen op dit WK in Qatar.

Voor Mexico is winst ook noodzakelijk. Want na het gelijke spel tegen Polen telt elke punt om straks tot de beste twee in de poule behoren. Winnen van Saudi-Arabië is nadat dat land van Argentinië wist te winnen ook alles behalve een zekerheidje voor het elftal waar onder meer PSV’er Gutierrez voor uitkomt.

Wanneer is Argentinië – Mexico

De groepswedstrijd Argentinië – Mexico wordt gespeeld op zaterdag 26 november in het Lusail Iconic Stadion te Lusail. De aftrap zal om 20:00 uur worden verricht. Gaat topfavoriet Argentinië dit keer wel drie punten pakken en daarmee zich weer terug in kansrijke positie spelen? Of komt er aan alle titelaspiraties van Messi en co nu al een einde?

Mis niks van alle actie op het WK voetbal in Qatar door elke dag langs te komen op Sporttribune.nl. Hier houden we altijd een VIP seat voor je vrij om de voorbeschouwingen op de komende duels te kunnen lezen!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie