Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

WK voetbal Qatar: Argentinië – Saudi Arabië

WK voetbal Qatar: Argentinië – Saudi Arabië

Op het WK voetbal in Qatar komt ook superster Lionel Messi in actie. Hij zal voor het eerste te bewonderen zijn bij Argentinië – Saudi Arabië. Beide landen staan op dinsdag 22 november tegen elkaar. Sporttribune.nl blikt vooruit op dit WK duel in Groep C.

Statistieken Argentinië – Saudi Arabië

Beide voetbalelftallen stonden tot nu toe twee keer tegenover elkaar. In 1992 was de eerste onderlinge ontmoeting ooit. De Argentijnen wonnen dat duel met 3-1. In november 2012 – precies tien jaar geleden – werd er een vriendschappelijke interland gespeeld. Dat duel eindigde in 0-0.

Als we kijken naar de laatste vijf wedstrijden die ze speelden, dan valt op dat Saudi Arabië slechts eenmaal won. Tegen IJsland werd het 0-1voor Saudisch. De Argentijnse voetballers wonnen alle wedstrijden die ze in de aanloop naar Qatar 2022 speelden. Afgelopen week oefende het tegen de Verenigde Arabische Emiraten en toonde in vorm te zijn voor de wereldkampioenschappen. Argentinië won met 5-0.

Laatste dans Lionel Messi?

Argentinië gaat op zoek naar hun eerste WK-trofee sinds 1986 in wat wel eens ‘de laatste dans’ van superster Lionel Messi zou kunnen zijn. De verantwoordelijkheid om hun hoge ambities waar te maken, rust op een aanvalsline die ook Lautaro Martínez, Paulo Dybala en Ángel Di María omvat. Ook ex-Ajacied Nicolas Tagliafico zit in de WK-selectie.

De stemming is het Zuid-Amerikaanse voetballand is optimistisch, ondanks het feit dat manager Lionel Scaloni zich genoodzaakt zag reserves aan te spreken nadat Nicolás González en Joaquín Correa waren uitgesloten van het toernooi.

Saudi Arabië underdog

Saoedi-Arabië wordt weliswaar beschouwd als een van de minsten in de groep, maar het gebrek aan verwachtingen kan in het voordeel werken van de ploeg van Hervé Renard, die ernaar streeft de prestatie in de groepsfase van het vorige WK te overtreffen. Dat zou een historisch moment zijn, aangezien de Saoedi’s in hun vijf vorige WK-deelnames slechts één keer uit de groepsfase zijn doorgekomen.

Wanneer is Argentinië – Saudi Arabië

De WK groepswedstrijd Argentinië – Saudi Arabië wordt op dinsdag 22 november 2022 gespeeld. Beide landen trappen om 11:00 uur al af in het Lusail Iconic Stadium te Lusail.

Het duel zal onder leiding staan van de Sloveense scheidsrechter Vincic. Volg dit WK duel en alle andere wedstrijden op Qatar 2022 vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl en mis niks van de WK actie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie