Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

UEFA Conference League finale: AS Roma – Feyenoord Rotterdam

UEFA Conference League finale: AS Roma – Feyenoord Rotterdam
Poll

Wint Feyenoord de Conference League finale?

83%
17%

Feyenoord gaat op woensdag 25 mei de finale van de UEFA Conference League finale spelen! Een geweldige prestatie van de Rotterdammers in dit allereerste seizoen van dit nieuwe Europese toernooi. Feyenoord was ooit ook de allereerste winnaar van de UEFA Cup, de voorloper van de Europa League. Lukt het Feyenoord ook om deze nieuwe voetbalcompetitie als eerste club ooit te winnen? Sporttribune blikt vooruit op AS Roma – Feyenoord.

Statistieken AS Roma – Feyenoord

De wedstrijd AS Roma – Feyenoord wordt de tweede finale van dit voetbalseizoen. Vorige week won Eintracht Frankfurt de Europa League finale door de strafschoppenserie beter te nemen dan Rangers FC. Komende woensdag mag Feyenoord aantreden in deze eindstrijd. Als het AS Roma verslaat, dan zijn de Rotterdammers de winnaar van de Conference League 2021 – 2022.

Het is voor het eerst sinds 2015 dat beide ploegen tegenover elkaar zullen staan. In dat jaar was AS Roma net iets sterker dan de Rotterdamse formatie. In Rome werd het 1-1, maar in de Kuip verraste AS Roma de club uit de havenstad door met 1-2 te winnen. AS Roma ging hierdoor door naar de achtste finales van de Europa League 2014 – 2015. Het duel ging echter de geschiedenis in als de confrontatie waarbij Feyenoord fans voor rellen zorgden in het stadscentrum van Rome.

Arne Slot bevestigd: “Als Justin Bijlow fit is dan speelt hij in de finale”

Goed nieuws voor Feyenoord in de aanloop naar deze Conference League finale, want trainer Arne Slot maakte enkele dagen voor de eindstrijd bekend dat vaste eerste doelman Justin Bijlow fit genoeg is om te starten te AS Roma. Slot: “Het is één van de beste, misschien wel de beste, keeper van Nederland. Dus als hij fit is, ziet dat er goed uit. We moeten wel voorzichtig zijn. Hij is er een tijdje uit geweest. Maar als hij fit is, dan is hij mijn eerste man en staat hij in de Conference League finale onder de lat bij Feyenoord.”

Road to the final

Feyenoord heeft in de aanloop naar deze finale enkele goede uitslagen neergezet en kan dan ook terugkijken op een zeer geslaagde campagne waarin ploegen als Partizan Belgrado, Slavia Praag en Olympique Marseille werden verslagen. Hierdoor mag Feyenoord voor het eerst in twintig jaar tijd weer aantreden in een Europese finale. Reden voor de club om een heuse documentaire te maken over de Road to the final van deze Conference League 2021 – 2022.

Wanneer is de Conference League finale AS Roma – Feyenoord

De UEFA Europe Conference League finale 2021 – 2022 AS Roma – Feyenoord is op woensdag 25 mei en wordt gespeeld in Tirana. Het duel in de Albanese hoofdstad wordt om 21:00 uur in gang geschoten door de Roemeense scheidsrechter Kovacs. Volg de Conference League finale, AS Roma en Feyenoord in het Air Albania Stadium vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl: het online voetbalplatform waar je altijd terecht kunt voor het laatste voetbalnieuws!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie