Momenteel jij en 73 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Europe Conference League: AS Roma – Leicester City

Europe Conference League: AS Roma – Leicester City

Op donderdag 5 mei wordt de halve finale in de UEFA Europe Conference League AS Roma – Leicester City gespeeld. Het heenduel in Engeland eindigde in 1-1. Wie gaat er in Italië met het finaleticket aan de haal? Sporttribune.nl blikt vooruit op de clash tussen AS Roma en Leicester City.

Statistieken AS Roma – Leicester City

In de heenwedstrijd zette Lorenzo Pellegrini op aangeven van middenvelder Nicola Zalewski de Romeinen al na een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong. Dat zou ook de ruststand worden in Leicester.

Na de thee veranderde het spelbeeld enigszins. Leicester zocht meer de aanval, bracht good old James Vardy binnen de lijnen en zag AS Roma speler Mancini in de 67e minuut een voorzet van Barnes in eigen doel werken: 1-1. Jose Mourinho (AS Roma) en Brendan Rodgers (Leicester City) voerden beiden nog enkele wissels door, maar dat veranderde niets meer aan de stand.

Jose Mourinho (trainer AS Roma): “We zitten in een mooie, maar zware situatie”

AS Roma trainer José Mourinho was afgelopen weekend niet te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg in de Serie A wedstrijd tegen Bologna (0-0). Volgens de ervaren trainer had het slechte spel ook te maken met de wedstrijd(en) tegen Leicester. “Natuurlijk. Die van afgelopen donderdag en aankomende donderdag is beïnvloed. We zitten in een mooie situatie, maar wel zwaar: met de volgende erbij hebben we al 14 wedstrijden gespeeld in Europa en dat zijn allemaal moeilijke duels. Leicester gaf dit weekend negen spelers rust, alleen Schmeichel en Albrighton speelden. Dat zegt genoeg.”

Brendan Rodgers (trainer Leicester City): “Toch met goed gevoel naar Rome”

Leicester City wist dit weekeinde ook niet te winnen. Tottenham Hotspur was in de Premier League (veel) te sterk voor de halve finalist van de Conference League. City coach Brendan Rogers: “We begonnen de wedstrijd nog goed, met goed spel. Maar een goedkope goal uit een hoekschop bracht ons op achterstand. Ook de tweede goal was onnodig. De spelers bleven echter wel vechten, toen de derde goal viel was het beslist. Ik ben blij dat we toch de 1-3 maakte, want dat zorgt ervoor dat we toch nog met een goed gevoel naar Rome afreizen. Als we daar ook vechtlust tonen, dan zit een finaleplaats er zeker in voor ons.”

Wanneer is AS Roma – Leicester City

De halve finale in de UEFA Europe Conference League seizoen 2021 – 2022 tussen AS Roma en Leicester wordt op donderdag 5 mei gespeeld in Stadio Olympico in Rome. Volg al het voetbalnieuws rondom de Conference League. AS Roma en Leicester City vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie