Momenteel jij en 79 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Nederlanders met Bayern München in DFL Supercup 2022 tegen RB Leipzig

Nederlanders met Bayern München in DFL Supercup 2022 tegen RB Leipzig

Bayern München kent sinds dit seizoen een kleine Nederlandse enclave. Joshua Zirkzee stond vorig seizoen al onder contract bij de Duitse voetbalgrootmacht en daar kwamen deze zomer Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch bij. Ook ‘halve’ Nederlander Nordin Mazraoui verkaste naar Beieren. Onze landgenoten vallen met de neus in de boter, want komende zaterdag treden ze aan in de DFL Supercup 2022 tegen RB Leipzig. Sporttribune blikt vooruit.

Statistieken DFL Supercup 2022

De Duitse DFL Supercup is net als de Nederlandse Supercup (de Johan Cruijff Schaal) een confrontatie tussen de landskampioen en bekerwinnaar. Bayern München werd afgelopen seizoen voor de zoveelste keer afgetekend kampioen in de Duitse Bundesliga. RB Leipzig won een verrassend verlopen bekerseizoen door in de finale Eintracht Frankfurt te verslaan.

Vorig jaar ging de DFL Supercup tussen Borussia Dortmund en Bayern München. De wedstrijd werd toen op 17 augustus gespeeld en eindigde in een overtuigende 1-3 zege voor de ploeg uit München en dat had de ploeg vooral te danken aan Robert Lewandowski.

Domenico Tedesco: “Spelen om een prijs is altijd leuk”

RB Leipzig won vorig jaar de Duitse beker en mag als bekerwinnaar de DFL-Supercup gaan spelen. Leipzig-coach Domenico Tedesco zegt klaar te zijn voor het treffen met de huidige landskampioen Bayern München. “We kijken er natuurlijk naar uit, want spelen om een prijs is altijd mooi. Spelen tegen Bayern München, de huidige Duitse kampioen is nog mooier. En winnen van Bayern – in de Supercup – is het allermooiste”, zegt de trainer van Die Roten Bullen.

“Focus ligt niet op de Supercup”

Bij RB Leipzig wordt de lat voor het nieuwe seizoen hoog gelegd. De ploeg van trainer Tedesco maakt zich op voor Europees voetbal en voor de start van de Bundesliga. De Duitse Supercup wordt bij Die Roten Bullen dan ook niet groter gemaakt dan het is. “Bij ons ligt de focus niet op de Supercup. Maar het is natuurlijk wel een finale, dus we zullen spelen om te winnen. We hebben ook zin om wedstrijden te winnen”, aldus de trainer van RB Leipzig.

Julian Nagelsmann: “Supercup niet overschatten”

Ook Bayern München-trainer Julian Nagelsmann ziet een uitdaging in de Duitse Supercup die zaterdag gespeeld gaat worden tegen RB Leipzig. “We moeten ons voorbereiden op de grootste uitdaging: dat is het komende seizoen. Maar dat wil niet zeggen dat we de Supercup overschatten. RB Leipzig is een sterke ploeg en wij willen de Supercup graag van ze winnen”, zo blikt de trainer van Bayern München vooruit.  

“De Duitse Supercup is een soort graadmeter”

Trainer Nagelsmann wil de wedstrijd tegen Leipzig als laatste voorbereidingswedstrijd voor het nieuwe voetbalseizoen zien. “We kijken ernaar uit. De Duitse Supercup is altijd een soort graadmeter geweest over hoe we ervoor staan en zo gaan we dit duel ook dit jaar weer gebruiken: als laatste test voor het nieuwe seizoen”, zo besluit trainer Nagelsmann.

Wanneer is de DFL Supercup 2022 Bayern München – RB Leipzig

De DFP Supercup 2022 Bayern München – RB Leipzig wordt op zaterdag 30 juli 2022 gespeeld en begint om 20:30 uur in de Red Bull Arena te Leipzig. Volg al het voetbalnieuws over de Duitse clubs, RB Leipzig en natuurlijk het Oranje getinte Bayern München vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie