Momenteel jij en 83 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: Fortuna Sittard – Ajax Amsterdam

Eredivisie: Fortuna Sittard – Ajax Amsterdam
Poll

Fortuna Sittard wordt dé verrassing van dit Eredivisie seizoen

NAN%
NAN%

Voor landskampioen Ajax start zaterdag 6 augustus het nieuwe Eredivisieseizoen. De Amsterdammers beginnen met een uitwedstrijd tegen het ambitieuze Fortuna Sittard, dat afgelopen tijd zich stevig roerde op de transfermarkt. Hoe presteert Ajax onder de nieuwe trainer Alfred Schreuder? Sporttribune blikt vooruit!

Statistieken Fortuna Sittard – Ajax Amsterdam

De voorgaande vijf edities van Fortuna Sittard – Ajax Amsterdam eindigden in een overwinning voor de Amsterdamse formatie. Sterker nog de laatste keer dat de Limburgers een resultaat wisten te behalen was in 2002! Het werd toen 1-1 tussen de ploeg uit Sittard en Ajax.

Vorig seizoen pakte Ajax niet alleen zes punten tegen Fortuna, het werkte ook aan het doelsaldo. Zowel in Amsterdam als in Sittard werd er met 5-0 gewonnen.

Fortuna Sittard stunt met aantrekken Burak Yilmaz

Fortuna Sittard is de afgelopen jaren altijd één van de ploegen die genoemd wordt als degradatiekandidaat. Dit seizoen is dat echter iets anders, want de Limburgers trokken afgelopen zomer flink de knip los en wisten onder meer voormalig Turks international Burak Yilmaz binnen te halen.

Ultjee: ” Je kunt nog geen anderhalf uur van Burak verwachten”

Fortuna Sittard coach Sjors Ultjee verwacht dat de voormalig wereldster wel kan spelen tegen Ajax, maar niet de hele wedstrijd. “Zijn voorbereiding is pas net begonnen. Je kunt nog geen anderhalf uur van Burak verwachten. Wat wel, is lastig te zeggen. We zullen moeten kiezen. Gaan we voor het begin of het einde van de wedstrijd? Allebei gaat niet lukken.”

Ajax trainer Alfred Schreuder begint ambitieus aan nieuwe seizoen

Voor Ajax trainer Alfred Schreuder begon het seizoen in mineur omdat er met 3-5 werd verloren van PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Toch is Schreuder positief in de aanloop naar de eerste speelronde van de Nederlandse Eredivisie: “Ik wil met Ajax prijzen winnen, kampioen worden en ook in de Champions League scoren. Er zijn nog wel wat dingen die dan verbeterd moeten worden. Het verdedigen in de zestien moeten we beter oppakken. En we moeten de verloren wedstrijd tegen PSV loslaten en vooruitkijken naar het begin van de Eredivisie bij Fortuna Sittard.”

Ook denkt Schreuder aan een keeperswissel nadat het debuut van Jay Gorter in de Johan Cruijff Schaal tegenviel. “We gaan gewoon rustig kijken. Je weet nooit wat er in een week gebeurt. Gorter heeft een prima voorbereiding gehad. Remko Pasveer is ook goed teruggekomen en heeft een prima wedstrijd gekeept. We hebben meerdere goede keepers. Ze zullen de concurrentiestrijd moeten aangaan en die strijd begint al in Sittard.”

Wanneer is Fortuna Sittard – Ajax Amsterdam

De Eredivisie wedstrijd Fortuna Sittard – Ajax Amsterdam uit de eerste speelronde van de Nederlandse voetbalcompetitie wordt op zaterdag 6 augustus 2022 gespeeld in het Fortuna Sittard Stadion. Volg al het voetbalnieuws rondom de Eredivisie, Fortuna Sittard en Ajax vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie