Momenteel jij en 137 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Voetbaltopper AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam bepalend voor landstitel

Voetbaltopper AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam bepalend voor landstitel

De voetbaltopper AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam van zondag 8 mei zou weleens heel bepalend kunnen zijn voor de landstitel. Ajax is koploper en heeft met nog drie duels te gaan vier punten voorsprong op PSV. De Eindhovenaren spelen op dezelfde dag de topper tegen Feyenoord. De uitslagen op Super Sunday kunnen alles op de kop gooien of juist al een beslissing forceren. Sporttribune blikt vooruit op de topper AZ – Ajax.

Statistieken AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De wedstrijden tussen AZ en Ajax zijn altijd extra beladen omdat beide clubs uit dezelfde provincie komen. Het wordt daarom ook weleens de Noord Hollandse voetbalderby genoemd. De laatste jaren zijn de duels tussen AZ en Ajax vooral spannend omdat AZ zich inmiddels een vaste waarde in de Nederlandse top heeft getoond. De Alkmaarders winnen dan ook regelmatig van de Amsterdammers, opvallend genoeg wel meestal in de hoofdstad en niet in het eigen AFAS stadion.

Ook dit seizoen wist AZ al drie punten te pakken in de Johan Cruijff Arena. De ploeg van trainer Pascal Jansen won met 1-2 bij Ajax en wist daarmee haar status al gevaarlijk elftal in uitwedstrijd nog maar eens waar te maken.

KNVB bekertoernooi: Ajax neemt revanche

In het KNVB bekertoernooi wist Ajax revanche te nemen op de nederlaag in Amsterdam. In Alkmaar klopte het elftal van trainer Erik ten Hag de thuisploeg met 0-2. Daarmee plaatste Ajax zich voor de TOTO KNVB bekerfinale. De Amsterdammers wisten de finale overigens niet te winnen. PSV was in de Kuip met 2-1 te sterk.

Ajax houdt geen rekening met mogelijk kampioenschap in Alkmaar

Bij winst van Ajax in deze topper en even later die dag verlies van PSV bij Feyenoord is Ajax kampioen van Nederland. Een scenario dat zomaar uit zou kunnen komen. Toch houden ze in Amsterdam geen rekening met een landstitel op zondag 8 mei. Ze gaan ervanuit dat Ajax een paar dagen later in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen de titel voor zich gaat opeisen. Mocht dat niet lukken, dan zal de beslissing vallen in de laatste speelronde als Ajax uit speelt bij Vitesse en PSV naar Zwolle gaat voor een confrontatie met degradatiekandidaat PEC Zwolle.

Wanneer is AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De Eredivisie topper AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 8 mei en begint om 14:30 uur. Wordt Ajax tegen AZ kampioen of maakt AZ de competitie juist weer spannend? Volg al het voetbalnieuws vanaf de eerste rij via Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie