Momenteel jij en 65 anderen op onze sporttribune
Advertentie

TOTO KNVB beker: AZ Alkmaar – FC Utrecht

TOTO KNVB beker: AZ Alkmaar – FC Utrecht

Op dinsdag 7 februari wordt de achtste finale van het TOTO KNVB bekertoernooi afgetrapt met de wedstrijd AZ – Utrecht. Beide ploegen doen het goed in de Eredivisie en zijn ook erkende cupfighters. Het belooft dus een warm avond te worden in het AFAS Stadion. Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – FC Utrecht.

Statistieken AZ Alkmaar – FC Utrecht

AZ bereikte de achtste finales van het KNVB bekertoernooi door met 1-4 te winnen van Excelsior Rotterdam. FC Utrecht versloeg in de vorige bekerronde de amateurs van Blauw-Geel ’38 met 1-3.

Afgelopen weekend mistte AZ een unieke kans om in te lopen op koploper Feyenoord. Tegen FC Volendam speelde de formatie van trainer Pascal Jansen met 1-1 gelijk. FC Utrecht deed het beter. Zij versloegen sc Heerenveen met 1-0.

Spektakelstuk in Eredivisie krijgt vervolg

Voor de laatste onderlinge ontmoeting hoeven we amper een week terug. Op 28 januari maakte AZ en FC Utrecht er een waar spektakelstuk van. Het Eredivisieduel in Alkmaar eindigde na een knotsgek duel in 5-5.

Die wedstrijd krijgt dus nu een vervolg in het KNVB bekertoernooi. En waar beide na afloop zeiden vrede te hebben met de puntendeling, gaven beide trainers ook aan dat ze vonden dat er meer in gezeten had. Wie er toen gelijk had, zal nu moeten blijken. Want bij dit duel moet een winnaar komen!

AZ trainer Pascal Jansen: “Prachtig toernooi”

We hebben in de groep naar elkaar uitgesproken dat we ook in dit toernooi weer enorm competitief willen zijn. Dat betekent dat we zo ver mogelijk willen komen en dat dat past bij de ontwikkeling van dit team. Dinsdag gaat het weer beginnen tegen FC Utrecht in de KNVB beker. Ik vind het overigens echt een prachtig toernooi”, aldus Jansen.

โ€œKortste weg naar Europees voetbalโ€

De keuzeheer van de Alkmaarders wil dus ook in de KNVB beker schitteren met zijn team. “De beker is ook de kortste route naar een Europees ticket. We gaan er ook echt vol voor om te zorgen dat we zo ver mogelijk komen en de hoop levend houden om dat ticket te pakken. Het is dinsdag tegen FC Utrecht weer alles of niets.”

Michael Silberbauer (FC Utrecht): โ€œWe nemen de beker zeer serieusโ€

FC Utrecht-trainer Michael Silberbauer maakt zijn team gereed voor de achtste finales van de KNVB Beker dat weer in het AFAS Stadion te AZ zal zijn. De coach wil dat zijn team zich focust op de wedstrijd van dinsdag. โ€œWe nemen de beker erg serieus. De beker is altijd speciaal.”

Kansen benutten

Silberbauer vervolgt: “AZ speelt anders dan Feyenoord en FC Twente, maar ze doen het heel goed. Iedereen moet op honderd procent spelen. En we moeten de kansen benuttenโ€, zegt de Deense oefenmeester aan het slot van zijn vooruitblik op deze achtste finale in de TOTO KNVB beker.

Wanneer is AZ Alkmaar – FC Utrecht

Het bekerduel AZ – Utrecht zal op dinsdag 7 februari worden gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. Beide ploegen beginnen er om 18:45 uur al aan.

Volg het KNVB bekertoernooi, AZ en FC Utrecht vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal met elke dag verse voorbeschouwingen voor alle voetballiefhebbers in Nederland (en natuurlijk ook in (Vlaams) Belgiรซ).

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie