Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – NEC Nijmegen

Eredivisie: AZ Alkmaar – NEC Nijmegen

Op donderdag 1 september wordt het inhaalduel AZ Alkmaar – NEC Nijmegen afgewerkt. Dit Eredivisie duel werd medio augustus verplaatst vanwege Europese verplichtingen van AZ. Nu staan beide ploegen dus alsnog tegenover elkaar. Sporttribune.nl zet het stoeltje alvast voor je klaar en blikt vooruit op AZ Alkmaar – NEC Nijmegen.

Statistieken AZ Alkmaar – NEC Nijmegen

In de laatste vier onderlinge ontmoetingen tussen AZ en NEC waren er telkens andere uitslagen. De ene keer won AZ, de andere keer NEC en weer een andere keer eindigde het in een gelijkspel.

Afgelopen seizoen keerde NEC na vier seizoenen weer terug in de Eredivisie. Thuis werd er met 1-3 van AZ verloren, maar in Alkmaar stond de club uit Nijmegen direct haar mannetje. AZ kwam niet verder dan 1-1. Twee verliespunten voor de Alkmaarders, een winstpunt voor NEC in een toen nog leeg AFAS Stadion.

Pascal Jansen: “De drive en spirit is goed”

Afgelopen weekend pakte AZ met de nodige moeite drie punten tegen Cambuur. Volgens AZ trainer Pascal Jansen was de 0-1 zege verdiend, maar maakte zijn elftal het zichzelf wel moeilijk: “Zeker na die rode kaart moeten we sneller van kant naar kant spelen en de bal rond laten gaan. De bal- en handelingssnelheid lagen te laag. En de eindpass moet ook goed zijn. Uiteindelijk winnen we nog met 0-1 omdat de drive en de spirit wel goed zijn. We hebben gevochten tot het laatste moment en zo hoort het ook.”

NEC Nijmegen keurige middenmoter

Waar AZ in de slotfase drie punten pakte wist NEC in de vorige speelronde een punt veilig te stellen tegen FC Groningen door in de slotfase te scoren. De ontlading was groot bij de club uit Nijmegen. Ibrahim Sissoko redde het punt waardoor NEC voorafgaand aan het duel tegen AZ Alkmaar op een negende plaats staat in de Nederlandse Eredivisie.

Wanneer is AZ Alkmaar – NEC Nijmegen

Het Eredivisie duel AZ – NEC wordt op donderdag 1 september gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. De wedstrijd begint om 20:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Denis Higler.

Volg al het voetbalnieuws over de midweekse inhaalduels in de Eredivisie, AZ en NEC Nijmegen vanaf de eerste rang via Sporttribune.nl: het online nieuwsplatform waar jij dagelijks een plekje krijgt op de Eretribune met voorbeschouwingen op de Eredivisie.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust Β© Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie