Momenteel jij en 59 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – SC Cambuur

Eredivisie: AZ Alkmaar – SC Cambuur

In het AFAS Stadion te Alkmaar wordt zaterdag 25 februari de wedstrijd AZ Alkmaar – SC Cambuur gespeeld. Een duel waarbij alleen de winst telt, voor beide ploegen. Sporttribune.nl blikt vooruit op dit duel tussen titelkandidaat AZ en degradatieklant Cambuur!

Statistieken AZ Alkmaar – SC Cambuur

In de vorige onderlinge ontmoeting kwam er geen winnaar uit de bus. Op 28 augustus 2022 waren beide ploegen even sterk tijdens het competitie treffen in het AFAS Stadion te Alkmaar. De wedstrijd eindigde zoals het begon met een 0-0 stand op het scorebord.

Vormpeil

Afgelopen weekeinde verloor AZ in speelronde 22 met 2-1 van koploper Feyenoord. Lang leken de Alkmaarders te gaan stunten, maar de inmiddels beroemde en beruchte slotfase van de Rotterdammers leverde de formatie van trainer Arne Slot alweer drie punten op. En AZ dus nul.

SC Cambuur kwam in diezelfde speelronde uit tegen provinciegenoot sc Heerenveen. De derby van Friesland tegen sc Heerenveen ging met 1-2 verloren. Hierdoor staat Cambuur nog altijd achttiende en laatste in de Eredivisie.

De laatste keer dat AZ en Cambuur elkaar ontmoetten, was op 28 augustus 2022. De ploegen waren op die dag even sterk in het AFAS Stadion. De wedstrijd eindigde zoals het begin met 0-0.

Pascal Jansen (trainer AZ Alkmaar): โ€œHerstellen voor duel SC Cambuurโ€

AZ-trainer Pascal Jansen blijft waarschijnlijk de komende jaren ook trainer in Alkmaar. Hierover zijn de partijen het deze week in principe eens geworden. Officieel is het nog niet, maar het zorgt wel voor wat rust in de gelederen. Ook in de aanloop naar Cambuur, de eerste wedstrijd na de verloren titelstrijd clash tegen Feyenoord. โ€œWe hadden vorige week tegen Feyenoord een punt moeten pakken en met die uitslag de bus in moeten stappen. Wij hebben nog niet over de titel gesproken, maar het is natuurlijk wel vervelend dat je op deze manier punten verspeelt. We moeten nu herstellen en rustig verder met onze missie. Zaterdag wacht ons de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur en dan moeten we er weer staan.โ€

Sjors Ultee (trainer Cambuur): โ€œWe richten ons op wedstrijd tegen AZโ€

Op de social media kanalen van Cambuur blikt ook trainer Sjors Ultee vooruit op de komende ontmoeting met AZ: โ€œJe hoeft mij niet te vertellen dat we er slecht voorstaan. Het is vervelend en we zijn ons ervan bewust, maar op basis van inzet kan je niemand een verwijt maken. We moeten ons richten op AZ in Alkmaar. We hebben als team nog een lange weg te gaan.โ€

Wanneer is AZ Alkmaar – SC Cambuur

De competitiewedstrijd AZ Alkmaar – SC Cambuur wordt op zaterdag 25 februari gespeeld in Alkmaar, de kaasstad van Nederland. De aftrap zal om 20:00 uur worden verricht nadat scheidsrechter Marc Nagtegaal voor het eerst op zijn fluit heeft geblazen.

Volg al het nieuws rondom de Eredivisie AZ en Cambuur vanaf de eerste tribunerang via Sporttribune.nl: het online voetbalnieuwskanaal waar je elke dag nieuwe voorbeschouwingen leest en dus niks hoeft te missen van de voetbalactie!

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie