Momenteel jij en 63 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – sc Heerenveen

Eredivisie: AZ Alkmaar – sc Heerenveen

In de Nederlandse Eredivisie speelt AZ zaterdag thuis tegen Heerenveen. Wie wint deze pot tussen de nummer vier en negen op de ranglijst na 26 speelronden? Kan AZ met drie punten zich weer terug knokken in de titelstrijd of zet Heerenveen met een uitzege een stap richting de play-offs? Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – sc Heerenveen.

Statistieken AZ Alkmaar – sc Heerenveen

Op 14 januari van dit jaar kwamen beide profclubs ook tegen elkaar uit. De wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion werd een teleurstelling voor de thuisploeg. AZ wist al voor rust op 0-1 voorsprong te komen, dankzij Dani de Wit.

Daar bleef het echter niet bij, want direct na rust verdubbelde Reijnders de score door de 0-2 aan te tekenen. In het verdere verloop van de wedstrijd werd er door beide ploegen niet gescoord, ook niet uit een strafschop gegeven aan sc Heerenveen. Mede hierdoor wist AZ met deze cijfers te winnen van de Friese formatie. Eindstand: 0-2.

Pascal Jansen (trainer AZ): โ€œHeerenveen is een stugge ploeg die weinig weggeeftโ€

AZ trainer Pascal Jansen kan zich de afgelopen duels tegen Heerenveen nog goed herinneren. Vorig seizoen behaalde AZ via Heerenveen de finale van de play-offs waardoor het nu Europees voetbal mag spelen. Begin januari wonnen zijn mannen met 0-2 in Friesland en ook dat ging niet gemakkelijk, herinnert Jansen zich: โ€œHet is een stugge ploeg die weinig weggeeft. Het wordt voor ons dan ook weer een mooie uitdaging om onszelf te meten met een ploeg die de zaakjes defensief zo goed op orde heeft.

“Grote kans op goed resultaat”

Ook voorin schuilt een groot gevaar, zo stelt Jansen vast: “Heerenveen heeft een aantal jongens in de ploeg die een goal kunnen maken of voorbereiden. Maar die kwaliteiten hebben wij ook. Als we zorgen dat we geen kansen weggeven en geen tegengoals incasseren, dan maken we grote kans om een goed resultaat te halen in dit Eredivisieduel.โ€

Kees van Wonderen (trainer sc Heerenveen): โ€œWe moeten het uiterste van onszelf vragen”

Sc Heerenveen moet snel punten gaan pakken wil het zich blijven mengen om de play-offs plaatsen voor Europees voetbal. Trainer Kees van Wonderen weet dat AZ-uit dan geen gemakkelijke opgave is. โ€œWe moeten echt het uiterste van onszelf vragen. AZ is een hele goede ploeg, bovendien zijn ze in staat om van topploegen te winnen, dat hebben ze ook al laten zien.

“We zullen topdag moeten hebben tegen AZโ€

Ondanks het feit dat AZ al acht punten achter Feyenoord staat, denkt Van Wonderen dat AZ nog altijd kampioen kan worden: “In mijn ogen zijn ze kanshebber om mee te kunnen doen om de titel. Maar aan de andere kant hebben ze het ook lastig gehad tegen Excelsior en RKC, dus elke ploeg heeft ook zijn moeilijke tegenstanders. Aan ons de schone taak om ook zo’n lastige horde te zijn. Maar dan zullen we een topdag moeten hebben.”

Wanneer is AZ Alkmaar – sc Heerenveen

De Eredivisie wedstrijd AZ – Heerenveen wordt op zaterdag 1 april gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. De aftrap zal worden verricht om 16:30 uur. Het is daarmee de opener van deze speelronde.

AZ spits Vangelis Pavlidis is met 11 goals de nummer drie op de topscoorderslijst van de Eredivisie. Bij Heerenveen is Sidney van Hooydonk de laatste weken op dreef. Hij scoorde in de afgelopen drie wedstrijden die hij speelde (tegen FC Twente was hij geschorst) vier keer, waarna twee tijdens de laatste competitiewedstrijd voor de interbreak (0-2 winst tegen FC Groningen).

Speel nu bij BetCity en ontvang een โ‚ฌ20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust ยฉ Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie