Momenteel jij en 71 anderen op onze sporttribune
Advertentie

AZ Alkmaar opent Eredivisieseizoen met thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles

AZ Alkmaar opent Eredivisieseizoen met thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles

AZ zit net als PSV en FC Twente al volop in het nieuwe seizoen. De Alkmaarders speelden al één voorronde in de Conference League en strijden nu met Dundee United om een play-off plek. AZ speelt zondag 7 augustus haar eerste Eredivisie wedstrijd van het nieuwe seizoen en ontvangt Go Ahead Eagles. Sporttribune blikt vooruit op AZ Alkmaar – Go Ahead Eagles Deventer.

Statistieken AZ Alkmaar – Go Ahead Eagles

Ook vorig seizoen kwamen beide clubs tegen elkaar uit in de Nederlandse Eredivisie. AZ won beide onderlinge ontmoeting met gemak. In Alkmaar won de formatie van trainer Pascal Jansen met 5-0 en ook in Deventer moest het telraam er al snel bij gepakt worden.

Na een vroege voorsprong van Go Ahead was de ruststand bij Go Ahead Eagles – AZ Alkmaar 1-3 in het voordeel van de bezoekers. Na de rust kwam daar zelfs nog een treffer bij waardoor dat duel in 1-4 eindigden en AZ de maximale score van zes punten wist te pakken tegen de club uit Deventer.

Pascal Jansen: “Ook voor ons is het nieuw seizoen en wij willen absoluut beter starten dan in het vorige”

De wedstrijden van AZ tegen de Eagles leverden in het verleden vaak veel goals op. Wat verwacht Jansen ditmaal voor uitslag? “Een interessant duel. Ze hebben een nieuwe trainer en hebben vorig seizoen een prima Eredivisieseizoen gedraaid. Ook voor ons is het nieuw seizoen en wij willen absoluut beter starten dan in het vorige.”

Pascal Jansen: “Mindset heel belangrijk”

Toen moest AZ het hele seizoen in de achtervolging na een reeks gelijke spelen in de beginfase van de competitie. Dat scenario willen zei n Alkmaar kosten wat kost voorkomen. “Dan is de mindset heel belangrijk. Ik hoop dat de ploeg er gewoon beter voorstaat om zo’n Eredivisie begin wél goed op te pakken.”

Wanneer is AZ Alkmaar – Go Ahead Eagles

De Eredivisie opener voor AZ zal op zondag 7 augustus plaatsvinden in het AFAS Stadion te Alkmaar als Go Ahead uit Deventer op bezoek komt in de eerste speelronde van de Eredivisie. Maken de Alkmaarders nu wel een vliegende start of kan Go Ahead zijn status als reuzendoder nogmaals waarmaken door AZ direct punten af te snoepen? Het duel in Alkmaar begint om 16:45 uur.

Volg al het voetbalnieuws over de Eredivisie, AZ en Go Ahead Eagles vanaf de eerste rang via het online sportplatform Sporttribune.nl en mis niks van Nederlandse voetbal!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie