Momenteel jij en 75 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Eredivisie: AZ Alkmaar – Fortuna Sittard

Eredivisie: AZ Alkmaar – Fortuna Sittard

In het AFAS stadion te Alkmaar neemt de huidige nummer twee in de Nederlandse Eredivisie het op tegen Fortuna Sittard. Het betreft een duel uit speelronde zeventien van het seizoen 2022 – 2023, waarbij AZ wellicht kan profiteren van de uitslag bij de kraker tussen Feyenoord (1e) en Ajax (3e). Sporrtribune.nl blikt vooruit op AZ – Fortuna Sittard.

Statistieken AZ – Fortuna Sittard

De meeste onderlinge duel zijn tot nu gewonnen door AZ. Ook in de afgelopen seizoenen waren de Alkmaarders vaak te sterk voor de Limburgse club uit Sittard. Afgelopen weekeinde maakte AZ een stabiele indruk door met 0-2 te winnen bij sc Heerenveen.

Ook Fortuna Sittard liet zich van haar beste kant zien, want thuis tegen PSV pakte het een punt dankzij een benutte penalty in de allerlaatste minuut van de blessuretijd: 2-2.

Pascal Jansen (trainer AZ): “Fortuna Sittard is interessante tegenstander”

Bij AZ is er rust en wordt er gewoon wekelijks goed gevoetbald. Ook de prestaties blijven goed en dat terwijl er door de andere titelkandidaten regelmatig punten worden gemorst. “Wij hebben weer gewonnen en concurrentie heeft punten verloren dus we gaan met een goed gevoel toeleven naar de wedstrijd tegen Fortuna Sittard”, laat ook AZ trainer Pascal Jansen weten in de aanloop naar dit duel tegen Fortuna.

Nooit opgeven

Jansen weet dat de drie punten ook dit weekeinde echt verdiend moeten worden, want cadeau krijg je het nooit. “Fortuna is een interessante ploeg. Ze hadden een moeizame seizoenstart, waarna de trainer afscheid moest nemen. Vervolgens een nieuwe man aan het roer en hebben ze duidelijk stappen gemaakt. Je zag tegen PSV dat ze nooit opgeven, dus het is absoluut een lastige tegenstander.”

Julio Valázquez (trainer Fortuna Sittard): “Blijven strijden tegen AZ”

Ook de bezoekers uit Sittard kijken met vertrouwen uit naar de ontmoeting met AZ. Dat komt doordat Fortuna afgelopen weekend liet zien dat het tot de laatste seconde gelooft in een goede afloop. Iets wat trainer Julio Valázquez graag ziet: “We kunnen wedstrijden winnen, gelijkspelen of verliezen, maar de toewijding die ik zag tegen PSV wil ik altijd zien van mijn spelers.”

Strijden

Diezelfde arbeid en focus wordt tegen AZ ook weer verwacht, aldus Valázquez: “Tegen topploegen moet je elke seconde gefocust zijn, twee seconden verslappen en bam hij ligt erin. Dat hebben we tegen PSV uitstekend gedaan. En als we ook tegen AZ zo blijven strijden, dan maakt mij dat blij en trots. De uitslag doet er dan eigenlijk niet eens zoveel toe, al willen we natuurlijk dolgraag winnen van AZ.“

Wanneer is AZ – Fortuna Sittard

Het Eredivisieduel AZ – Fortuna Sittard wordt op zondag 22 januari gespeeld in het AFAS stadion te Alkmaar. De aftrap zal om 16:45 uur worden verricht en dat betekent dat AZ dan al weet hoe de Klassieker Feyenoord – Ajax is afgelopen. Of dat een voor- of nadeel is, zal moeten blijken, maar het zal ongetwijfeld meespelen als AZ het veld op gaat om tegen Fortuna Sittard te spelen.

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie