Momenteel jij en 67 anderen op onze sporttribune
Advertentie

Haalt FC Barcelona met Ronald Koeman de bekerfinale in Spanje?

Haalt FC Barcelona met Ronald Koeman de bekerfinale in Spanje?

Gaat FC Barcelona met Ronald Koeman als hoofdtrainer voor zijn eerste hoofdprijs? Winst in de return van de halve finale van de Copa del Rey brengt de Catalanen dichtbij bekerwinst. FC Barcelona moet dan wel een 0-2 achtstand opgelopen in de heenwedstrijd goed zien te maken. Sevilla, met Luuk de Jong als topschutter, staat er dus goed voor. Maar is die 0-2 genoeg om de finale te halen? 

FC Barcelona met Ronald Koeman

Sinds Ronald Koeman eind vorig jaar het Nederlands elftal verruilde voor FC Barcelona is de ploeg door flink wat dalen gegaan. Inmiddels zit Barca in een goede flow en lijkt de hand van Koeman eindelijk zichtbaar. Ook Frenkie de Jong en Lionel Messi spelen steeds beter onder Koeman. Komt deze topvorm op tijd om Sevilla af te troeven om een bekerfinaleplaats?

Afgelopen weekeinde liet Barcelona in La Liga in ieder geval zien hoe het moet: het won zaterdag het competitieduel bij Sevilla met 0-2. Koeman: “Dit was een op elk vlak een goede prestatie van ons”, zei Koeman in een eerste reactie na de wedstrijd. “Het meest tevreden ben ik met de ambitie en vechtlust die we hebben laten zien.”

De goals kwamen van Ousmane Dembélé en Lionel Messi. Antoine Griezmann speelde niet en lijkt ook woensdag buiten de boot te vallen. “We wilden meer diepte en snelheid naast Messi in het team brengen en daarom besloten we Dembélé een basisplaats te geven”, zei de trainer. “Dat pakte goed uit. Maar Griezmann had zeker geen straf.”

Barcelona-verdediger Gerard Pique: “Woensdag Sevilla weer moeilijk maken”

Koeman liet zich op de persconferentie niet verlijden tot uitspraken over de wedstrijd van woensdag. Hij gaf aan tevreden te zijn dat zijn ploeg tot de laatste minuut gestreden had. Iets wat woensdag ook wellicht weer nodig zal zijn. Verdediger Gerard Pique nam het woord nadat Koeman de persvragen over de bekerwedstrijd tactisch ontweken had. Pique was kort en krachtig over de ambities van FC Barcelona: “We hebben een goed team dat het tegen iedereen kan opnemen. We gaan het woensdag Sevilla weer heel moeilijk maken”, beloofde hij strijd van FC Barcelona met Ronald Koeman en Frenkie de Jong als Nederlanders tegen landgenoten Luuk de Jong en Karim Rekik bij Sevilla FC.

FC Barcelona met Ronald Koeman favoriet

Ondanks de 0-2 nederlaag in de heenwedstrijd is het elftal van Ronald Koeman nog altijd favoriet bij de experts om de bekerfinale te halen. Ook de online bookmakers zetten hun geld nog steeds op de Catalaanse voetbalgrootmacht. Onder Koeman heeft Barça al flink wat pittige nederlagen moeten slikken. Zo verloor het twee weken geleden met 1-4 van Paris Saint Germain in de UEFA Champions League. FC Barcelona met Ronald Koeman als coach is mede daarom nog altijd geen heel gelukkig huwelijk gebleken. Kan de ploeg in de Champions League en Copa del Rey nog terug knokken? Het antwoord op die tweede vraag krijgen we aanstaande woensdag. De return tegen Paris Saint Germain staat voor volgende week op de rol.

Volg al het voetbalnieuws over FC Barcelona, Sevilla, Ronald Koeman. Frenkie de Jong, Luuk of Jong of de Copa de Rey via de voetbalnieuws pagina van Sporttribune.nl!

Speel nu bij BetCity en ontvang een €20,- free bet! * Bonusvoorwaarden van toepassing. 18+

Relevante nieuwsberichten

speel bewust © Sporttribune.nl 2005 - 2024. Alle rechten voorbehouden.

Cookies

Wij respecteren uw privacy. Wij gebruiken enkel eenvoudige cookies voor de beste gebruikerservaring.

Meer informatie